1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Hoe omzeil ik de licentie key uit de bios

Discussie in 'Notebooks en tablets' gestart door kingontheroad, 11 mrt 2018.

  1. kingontheroad

    kingontheroad Member

    Sinds:
    18 dec 2017
    Berichten:
    69
    Ik wil graag windows 10 pro installeren op m,n laptop , maar tijdens t installeren pakt hij de key uit de bios en maakt er een windows 10 home van....

    Ik weet dat ik kan updaten naar pro , maar heb t liefst tijdens t installeren al een pro versie

    Hoe omzeil ik dit ??
     
  2. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.077
    Heb je een pro key ?
     
  3. kingontheroad

    kingontheroad Member

    Sinds:
    18 dec 2017
    Berichten:
    69
    Ja die heb ik (los) maar hij pakt steeds de windows 8 key uit de bios
     
  4. FatBoyNL

    FatBoyNL Member

    Sinds:
    20 apr 2014
    Berichten:
    41
  5. kingontheroad

    kingontheroad Member

    Sinds:
    18 dec 2017
    Berichten:
    69
  6. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.077
    Wel apart, als je een pro versie installeert zou een home key toch niet moeten werken, ook niet automatisch.
    Gebruik je een installatie USB met meerdere versies ?
     
  7. kingontheroad

    kingontheroad Member

    Sinds:
    18 dec 2017
    Berichten:
    69
    1 versie die heb ik zowel op usb en dvd gemaakt
     
  8. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.077
    Dus je gebruikt de tool van de microsoft site en daar selecteer je zelf de pro versie ?
    Indien dit het geval is kan je evt. nog proberen tijdens de installatie te kiezen voor het later invoeren van de key, of zit je voor het key scherm al op home ?
     
  9. kingontheroad

    kingontheroad Member

    Sinds:
    18 dec 2017
    Berichten:
    69
    Hij zit alvoor de key al op home , beetje iri . Maar las net op google een bestandje toevoegen aan de iso of usb en je krijgt tijdens de install keuze welke versie je wil installeren... Dat wil ik ff proberen nu
     
  10. kingontheroad

    kingontheroad Member

    Sinds:
    18 dec 2017
    Berichten:
    69
  11. Littlestar

    Littlestar Senior Member

    Sinds:
    6 dec 2014
    Berichten:
    196
    Wat voor laptop heb je ? Ik heb hetzelfde gehad eerder met een MSI

    En daarvan moest de harddisk echt helemaal leeg zijn.
     
  12. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    9.816
    Alweer zoiets simpels wat Microsoft onnodig gecompliceerd maakt.
     
  13. FatBoyNL

    FatBoyNL Member

    Sinds:
    20 apr 2014
    Berichten:
    41
  14. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    1.722
    Link kopiëren met muis en in z'n geheel in google zoekbalk plakken en eerste link aanklikken ;)
     
  15. kingontheroad

    kingontheroad Member

    Sinds:
    18 dec 2017
    Berichten:
    69
    zal zo ff kijken , heb eerst andere probleem .
    Krijg bij t opstarten fout melding checking media ??

    Laptops zijn mooi , maar moet je er niets mee krijgen pff
     
  16. eismc2

    eismc2 Senior Member

    Sinds:
    22 mrt 2017
    Berichten:
    1.722
    Zit er nog een stick of dvd-disk in ergens?

    Om wat je vraagt in je OP te beantwoorden zou je eens de reactie(s) van met name Forge64 en anderen kunnen lezen in dit draadje. Je zal de windows media eerst moeten vertellen dat je een retail versie wilt installeren en niet de 'normale'' OEM die met de laptop geleverd werd. En omdat die optie niet gegeven wordt bij het installeren van W10 setup menu als een oem key wel aanwezig is. https://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?p=26623195

    Overigens gebruik ik altijd Darik's Boot & Nuke om een (laptop) hdd te wipen van enige ongurigheden. ;)
     
    Laatst bewerkt: 11 mrt 2018
  17. Paulus61

    Paulus61 Senior Member

    Sinds:
    13 dec 2016
    Berichten:
    595
    Hallo, je moet de media creation tool gebruiken:
    Nieuwste versie van de tool downloaden op https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
    Tijdens het maken van het installatiemedium moet je o.a. de te installeren versie kiezen (Pro).
    Als je de installatie start, moet je kiezen voor: perform a clean installation.
     
  18. kingontheroad

    kingontheroad Member

    Sinds:
    18 dec 2017
    Berichten:
    69
    Laptop draait weer win10 pro ;) Ik heb handmatig geupgrade naar pro . Mediacreationtool gaf steeds error gisteravond .

    @Paulus61 thnx ik heb hem gedownload en ga zo ff testen met een usb stick
     
  19. kingontheroad

    kingontheroad Member

    Sinds:
    18 dec 2017
    Berichten:
    69
    gelukt
     
    Paulus61 vindt dit nuttig.
  20. Jeroen germers

    Jeroen germers Senior Member

    Sinds:
    28 aug 2012
    Berichten:
    510
    Voor de volgende keer:

    Media creation tool downloaden en een iso maken (deze iso bevat alle windows 10 versies)

    Tip: met de hulpprogramma een iso maken voor andere pc (dus niet deze pc selecteren in de opties) dit zorgt er direct voor dat je een keuze menu krijgt onder de installatie van windows i.p.v dat hij uit eigen houtje de serial uit de bios plukt.

    Dan had je gewoon een clean install kunnen uitvoeren en bij productcode simpelweg op 'heb ik niet of overslaan' klikken.
    In windows kun je naar systeem gaan en hem activeren.

    Leuk voor je dat het is opgelost.
     
    kingontheroad vindt dit nuttig.