1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

MSI b250M gaming pro micro-atx

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door division, 11 feb 2018.

  1. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    230
    Zit ff rond te kijken in de bios.. Zie ik ineens optie staan van AHCI/RAID.

    Ik dacht dat deze b250 moederbordjes geen raid ondersteunen?
     
  2. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    8.343
    De B250 zelf niet nee. Eventuele 3rd party chips op B250 moederborden kunnen dat soms wel. Maar die zitten weer niet op de MSI b250M gaming pro micro-atx
     
  3. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    230
    Vraag me af waarom ik die optie kan kiezen in de bios dan
     
  4. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    250
    Misschien dezelfde UEFI als de Z-variant (eenheidsworst)? :confused:

    In de specificaties en de handleiding staat niks over RAID.
     
  5. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    8.343
    MSI had geen zin om de tekst aan te passen voor B250 tov H270? Beschrijvingen in BIOS zitten ook niet zelden vol met spelfouten. Ik kijk nergens meer van op...
     
  6. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    230

    Nee daarom was ik ook zo :eek:o_O
     
  7. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    250
    Zie bij de laatste UEFI-versie wel staan: - Improve RAID card compatibility. Maar of dat er wat mee te maken heeft ...
     
  8. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    250
    En wat zijn de opties? Enable/disable?
     
  9. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    230
    schakelaar AHCI of je zet em naar rechts RAID
     
  10. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    250
    En als je hem op RAID zet, krijg je dan de mogelijkheid van het bouwen van een array?
     
  11. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    230
    Zal ik vanavond even testen... Ben ff wat spul aan naar mijn nas aan het zetten.
     
  12. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    8.343
    Raar. Normaliter krijg je AHCI / RAID / IDE. Onder RAID krijg je ook de AHCI functionaliteit trouwens.

    Als je het bootable wilt houden zou het overigens kunnen zijn dat je van te voren een register moet veranderen.
     
  13. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    230
    Ben er al over uit. Kan ermee schakelen tussen ahci en optane. Hadden ze ook wel anders kunnen neer poten maarja
     
    Laatst bewerkt: 12 feb 2018 om 09:43
  14. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    250
    Optane RAID?
     
  15. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    230
    Nee. Als je optain gebruikt zijn Sara poorten 1 en 2 niet meer bruikbaar. Daar kan je voor kiezen. Gaat niet automatisch blijkbaar
     
  16. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    250
    Op de website hebben ze het over ... never mind
     
  17. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    230
    Zeg maar....
     
  18. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    250
    Haalde dingen door elkaar ...