1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Pc boot niet

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door Retello, 9 aug 2018.

  1. Retello

    Retello Member

    Sinds:
    9 aug 2018
    Berichten:
    12
    Beste leden.

    Dit is mijn eerste post maar hoop heel erg dat iemand mij kan helpen.

    Ik heb net mijn pc samengesteld met de volgende hardware:

    Asus Maximus VIII GENE
    i7 6700k
    GTX1060 6GB
    2 x 8 GB DDR4 crossair

    Ik heb alles geplaatst en wil voor het eerst booten.
    Eerst krijg ik mijn bios scherm werkt allemaal goed. Dus wilde ik mijn boot USB met windows erop instaleren de pc start opnieuw op en wilt booten maar loopt dan vast.

    Ik heb echt al van alles geprobeerd..
    Cmos battery eruit en reset
    Nieuwste bios
    Ram stick eruit gehaald en er 1 in gedaan
    GPU los gekoppeld
    Fast boot uit gezet
    Secure boot uit gezet
    En ga zo maar door wat ik op forums heb gelezen. Hij wil het maar niet doen.

    Gister geprobeerd Ubuntu te starten maar daar kreeg ik de volgende melding: (zie bijlage)

    Ik weet echt niet wat ik nog meer kan doen?
    Hij wilt maar niet booten...
    Is mijn Mobo stuk?

    Ik hoop dat iemand mij de gouden tip kan geven.
    Alvast bedankt!
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Laatst bewerkt: 9 aug 2018
  2. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.282
    Kom je helemaal niet meer in de bios ?
    dus ook niet als je de usb er uit laat en de ssd loskoppelt ?
    Want het zou zomaar alleen een defecte usb stick kunnen zijn .
     
  3. Retello

    Retello Member

    Sinds:
    9 aug 2018
    Berichten:
    12
    Nee de bios kom ik gewoon in, daar kan ik alles gewoon instellen maar zodra ik iets wil gaan booten (windows USB install of Ubuntu) dan loopt bij vast en doet niks meer
     
  4. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.254
    Welke ssd gebruik je,en is dat een oude die in je vorige pc zat?
     
  5. Retello

    Retello Member

    Sinds:
    9 aug 2018
    Berichten:
    12
    Ik heb de SSD volledig geformateerd. Deep format.
     
  6. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.282
    heb je voor w10 en Ubuntu dezelfde usb stick gebruikt ?
     
  7. Retello

    Retello Member

    Sinds:
    9 aug 2018
    Berichten:
    12
    Jaa , maar wel geformateerd uiteraard
     
  8. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.282
    probeer het eens met een andere USB stick en/of via een andere USB poort.
     
  9. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.254
    En dat is geen nvme ssd?
     
    wailingwimmy vindt dit nuttig.
  10. Retello

    Retello Member

    Sinds:
    9 aug 2018
    Berichten:
    12
    Ja sorry Ubuntu stond wel op een andere stick En toen kreeg ik uit eindelijk die melding die ik als bijlage heb toegevoegd
     
  11. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.432
    Probeer eens met 1 van de bankjes geheugen en wissel om bij succes of falen.
    Anders toch processor voorzichtig uitnemen, socket goed controleren en opnieuw plaatsen
     
  12. Retello

    Retello Member

    Sinds:
    9 aug 2018
    Berichten:
    12
    Ook al gedaan.
    En prosessor ook al nagekeken en die is gewoon goed. De bios herkend ook de cpu en ram gewoon
     
  13. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.432
    Ook nieuwe voeding, welke?
     
  14. Retello

    Retello Member

    Sinds:
    9 aug 2018
    Berichten:
    12
    Sharkoon WPM 600
     
  15. Nelis Goossens

    Nelis Goossens Member

    Sinds:
    1 aug 2018
    Berichten:
    1
    secure boot uitzetten in bios
     
  16. Retello

    Retello Member

    Sinds:
    9 aug 2018
    Berichten:
    12
    Ook al geprobeerd.
     
  17. Gronaldo

    Gronaldo Senior Member

    Sinds:
    1 sep 2013
    Berichten:
    1.432
    Niet meest geweldige voeding, maar nieuw zal dit nu niet issues geven.
    Ook optimized setting bios geladen en timing van alles orgineel gelaten?
    Laatste wat je zo nog kan doen is alles uit de kast halen en op geisoleerde ondergrond opstarten op buro.
    Anders zal je toch moeten gaan uitwisselen of retour winkel.
     
  18. Retello

    Retello Member

    Sinds:
    9 aug 2018
    Berichten:
    12
    Voeding is niet nieuw.
    En hij maakt ook geen contact met de kast.
    Het is jammer dat ik geen ander bord heb dan had ik kunnen testen.
     
  19. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    2.282
    Toen ik dat Ubuntu scherm zag dacht ik aan problemen met de USB, SSD of kromme pinnen in de CPU socket.
    Die kromme pinnen heb je dus blijkbaar niet, blijft USB of de SSD over.
    Iets zegt me dat je deze set up niet nieuw hebt gekocht, het kan zijn dat een USB poort defect was bij aankoop.
    Heb je alle poorten geprobeerd ?

    En het zou ook nog het geheugen kunnen zijn, Ubuntu werkt namelijk met een ramdisk.
    Dus in plaats van data op je ssd te zetten , laad Ubuntu alles in je geheugen.
     
  20. Retello

    Retello Member

    Sinds:
    9 aug 2018
    Berichten:
    12
    Het is inderdaad geen nieuwe pc.
    Ja ik heb meerdere poorten gebruikt en soms pakt hij z'n ram ook niet en soms wel dat is ook zo vaag... Eerst herkende hij gewoon 16GB en als ik er nu 2 in doe ziet hij er vaak 1 niet en start hij ook niet met een ddr error.

    Maar hoe dat komt?