1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

Pc Freezes

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door Artizarius, 20 feb 2019.

  1. Artizarius

    Artizarius Member

    Sinds:
    14 jan 2019
    Berichten:
    7
    Hallo, ik heb een Ryzen 7 1700X systeem, hij is niet overclocked alles is default.
    vanaf het begin heb ik eigenlijk al system freezes van 1 seconden ofzo, dit gebeurt echt random,
    heb al geprobeerd verschillende energy profielen maar blijft hetzelfde,
    opnieuw windows installeren ook al geprobeerd, BIOS versie is de laatste versie nu.

    Hardware:
    Gigabyte B450M Gaming
    Crucial 16GB 2*8GB 2666 CL19
    Crucial 480GB SSD
    Seasonic 80+ Bronze 650 watt voeding
    GTX 1070 8GB
    Ryzen 7 1700X @ Default clock speeds

    Dit is het geheugenmodule die ik op het moment heb:
    Aantal Product Prijs Subtotaal
    1 Crucial 8GB DDR4-2666 CL19 € 48,99 € 48,99
    1 producten Opslaan als eigen wensenlijst Totaal € 48,99


    ik zat te denken om mijn Ram + Moederbord te upgraden naar dit setje
    Aantal Product Prijs Subtotaal
    1 Asus RoG Strix B450-F Gaming € 119,00 € 119,00
    2 Corsair Vengeance LPX Black 16GB DDR4-3200 CL16 kit € 127,20 € 254,40
    3 producten Opslaan als eigen wensenlijst Totaal € 373,40

    Nu vraag ik me wel af of dit het probleem gaat oplossen?.
     
    Laatst bewerkt: 20 feb 2019
  2. Artizarius

    Artizarius Member

    Sinds:
    14 jan 2019
    Berichten:
    7
    Ook vooral in het geluid kan je het horen een "RRRRRRR" voor 1 seconden
     
  3. kuipers66

    kuipers66 Member

    Sinds:
    8 dec 2008
    Berichten:
    56
    Hoe oud is het systeem?
    Drivers of Virusscanner?
     
  4. kuipers66

    kuipers66 Member

    Sinds:
    8 dec 2008
    Berichten:
    56
    Staat ram als compatible in handleiding moederboard?
     
  5. xzandr

    xzandr Senior Member

    Sinds:
    15 jun 2011
    Berichten:
    91
    Je geeft aan 16GB geheugen te hebben, maar je product link is van een enkel 8GB reepje, heb je 2 losse reepjes gekocht i.p.v. een dual channel kitje?
     
  6. Artizarius

    Artizarius Member

    Sinds:
    14 jan 2019
    Berichten:
    7
    Ja 2 dezelfde reepjes
     
  7. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.667
    En het antwoord is?
     
  8. Artizarius

    Artizarius Member

    Sinds:
    14 jan 2019
    Berichten:
    7
    Nee staat er niet tussen
     
  9. xzandr

    xzandr Senior Member

    Sinds:
    15 jun 2011
    Berichten:
    91
    Ja, maar heb je 2 losse 8GB reepjes gekocht, of één 16GB setje van 2 reepjes?

    En waarom koop je geen quad kit als je 32GB wil?
     
    Laatst bewerkt: 20 feb 2019
  10. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    3.068
    Dan zou dat wel eens het probleem kunnen zijn.
     
  11. JB56

    JB56 Senior Member

    Sinds:
    23 jan 2016
    Berichten:
    845
    Mee eens, AMD is gewoon erg kieskeurig met geheugen, dus als het geen geheugen is van de qvl (qualified vendor list) geeft dat mogelijk problemen.
    Andere optie, puur omdat ik het zelf ook wel eens heb meegemaakt, inclusief de freeze en het gekke geluid, is de driver van de videokaart. In mijn geval had ik een nieuwe driver geïnstalleerd en was de oude niet afdoende verwijderd.
     
  12. Death

    Death Geband

    Sinds:
    13 feb 2019
    Berichten:
    20
    Freezes zit vaak in een kapotte voeding.
    Of je videokaart drivers.
    Even opnieuw je videokaart drivers downloaden en installeren, bij het installeren moet je aanvinken ‘nieuwe installatie’
     
  13. LaCrimosa

    LaCrimosa Senior Member

    Sinds:
    20 mrt 2012
    Berichten:
    1.911
    Vraag is ook: hoe is je monitor aangesloten, met welke videokaart (merk nVidia of AMD), hoe is je audio aangesloten (via externe speakers op de geluidskaart van het moederbord of gebruik je de speakers van de monitor via HDMI aansluiting).

    Mijn weten gebruiken meeste moederborden Realtek geluidschips en het is net daar dat Windows 10 en de drivers van je geluidskaart een conflict kunnen geven welke resulteert in een freeze en dat "RRRRR" geluid. Indien je enkel externe speakers gebruikt, oplossing:

    Apparaat beheer -> Audio in-/uitvoer -> Alles, behalve "Luidsprekers (RealTek (R) Luidsprekers)" uitschakelen en uninstall.
    Nadien in je "Geluidsinstellingen" -> "Configuratie Geluid" -> "Luidsprekers" met groen aangevinkt -> "Eigenschappen" -> "Geavanceerd" -> "Standaardindeling" het "16 bits, 44100 Hz (CD-Kwaliteit)" via het drop/down menu selecteren.

    Dit heeft bij mij de freezes en "RRRR" geluid verholpen op mijn Gigabyte moederbord. Trouwens, dit probleem is reeds aanwezig sinds Windows 10 op de markt kwam.
     
  14. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    11.205
    Omdat de route naar 64GB dan veel duurder is en je met vier DIMMs nog vaker de klos bent.
     
  15. xzandr

    xzandr Senior Member

    Sinds:
    15 jun 2011
    Berichten:
    91
    Je hebt denk ik niet gezien wat TS wil aan schaffen, namelijk twee x een 16GB kit van 2 reepjes.
    Vandaar mijn vraag, een route naar 64GB is er dus zowieso niet.
     
  16. Forum m8

    Forum m8 Senior Member

    Sinds:
    30 jan 2006
    Berichten:
    11.205
    Oh oeps :oops: