Worklog (CiP) Polar by FAT

FAT

Master of Modding
User systemen


Hoi allemaal! Weer een Update!

Deze week komt alles een beetje bij elkaar, alle puzzelstukjes vallen op hun plekje.
Dit weekend hebben we de laatste plexiglas plaat gevormd voor het bovenste deel van de kast.
Het was nog best even een klus om al het blauwe plexiglas passend te maken op de houten platen.
Uiteindelijk is het helemaal gelukt, maar was wel een tijdrovend klusje.

Het zwart mat maken van houten frames doe ik met zand, dat had ik hierboven al vermeld. Maar nog niet dat ik het elke keer met een thee-zeefje zeef ;).... haha zo haal ik alle grote stukjes schelp eruit. Ik had helaas geen grotere fijne zeef, dus dan maar even zo ... dus... met liefde gezeefd ?!:cool:Het plexiglas hebben we met 2 componenten lijm vastgezet tegen de achterkant van het houten paneel met de facetten.

Het ziet er nu heel veelbelovend uit!
Alles moet nu nog even drogen enzo, vanavond meer plaatjes :) !
 

FAT

Master of Modding
User systemen

Ok, hier zijn ze dan :)!
Het begint nu ergens op te lijken. We hebben even aan de achterkant van het plexiglas witte velletjes papier gedaan voor het idee.

De andere kant hebben we ook al in elkaar dus daar gaan we deze aankomende week weer hard mee aan de slag :) !!
Zodat we alles mooi in elkaar kunnen gaan zetten! Benieuwd wat jullie er van vinden :D!
 

FAT

Master of Modding
User systemen


We hebben deze week de andere zijkant afgemaakt zodat deze ook dicht is :) . We hebben de panelen aan elkaar gezet en de facetten verlijmd. Daarna de eerste laag verf en zand aangebracht.

Hieronder zie je het zijpaneel van het bovenste gedeelte. In het midden komt een fan met op de as een mooi logo, zodat je deze ziet draaien in het frame.

De letters 'Polar' worden opgevuld met blauw plexiglas zodat deze er mooi uitspringt.
Dit is het eerste laagje verf en zand dus je ziet nog een beetje verschil in textuur en verzadiging van de verf.
Dus dit komt nog goed hoor ;)


Alle panelen zijn nu in principe klaar alleen nog de puntjes op de i zetten. Dan kunnen we alle hardware gaan inbouwen :D ! Dan krijgt hij ook weer even iets meer kleur en detail. Nu ziet hij er nog een beetje saai uit ;) !
 

FAT

Master of Modding
User systemen


Met het einde in zicht was het ook wel eens een goed idee om de hardware te testen.

Het plaatsen van de CM Seidon ging niet geheel volgens planning aangezien de koperen plaat aan de onderkant niet vierkant is maar rechthoekig.
Op de manier waarop wij de koeler wilde plaatsen kwam deze tegen het moederbord aan.
Nu hebben we de koeler een kwartslag gedraaid, en maken we er een mooie cover overheen. :)Alles doet het volgens plan, dus dat is mooi!
Nu door met de bevestiging van het moederbord en de panelen aan de kast.
Eerst alles opgetekend en daarna gaten boren en draad tappen.
Lijkt simpel maar het is echt een behoorlijke klus!!
We zijn een paar uurtjes bezig geweest met het boren en tappen van 52 gaten, maar het ziet er wel super tof uit!Hieronder zie je de schroeven die we hebben gebruikt voor de panelen.
Zonder de witte platen aan de binnenkant achter het plexiglas ziet het geheel er duister en donker uit.
Maar als er een beetje licht op de facetten valt maakt het het geheel wel heel spannend!Dit is dus de kast van de voorkant zonder de witte platen achter het blauwe plexiglas.En hier met een witte achtergrond achter het bovenste paneel van de kast.Nu door met kabels sleeven en klaar maken voor het installeren. Resultaat zie je de volgende update. 

FAT

Master of Modding
User systemen


Vandaag gelijk weer druk aan het werk gegaan met de kast, allemaal leuke kleine logo's en afdekplaatjes etc.

Dit logo komt voorop de kast.Deze kleine plaatjes komen op het moederbord.Je raad het al...afdekplaatje voor de koeler ;)3D geprinte kapjes voor over de stekkers op het moederbord.

Alles is geprint op de UP! in Stadslab Rotterdam.
Heel fijn printertje die het altijd lijkt te doen. Het grootste kapje is heel iets kromgetrokken maar in dit geval geeft dat niet. Alle kapjes worden eerst geplamuurd en krijgen vervolgens de zelfde zwart ruwe afwerking.

Volgende update het resultaat!
 

Mystiqy

Master of Modding
User systemen
Wauw. Gimme dem tools :O Die logo's zijn lasergesneden zo ontzettend veel strakker als dat je (ik in dit geval) het met de hand doet.. Onvoorstelbaar. Heel cool.
 

FAT

Master of Modding
User systemen


Wauw. Gimme dem tools :O Die logo's zijn lasergesneden zo ontzettend veel strakker als dat je (ik in dit geval) het met de hand doet.. Onvoorstelbaar. Heel cool.
Haha, zou leuk zijn als je die machines gewoon thuis had staan. Helaas hebben wij dat ook niet hoor, we snijden en printen alles in het stadslab in Rotterdam. Maar als je een keertje wil knutselen met dit soort machines zal er altijd wel een FABLab bij jou in de buurt zijn! Kan je gewoon terecht en de mensen daar kunnen je zeker weten helpen :)!

Ok, hier weer even een korte update aangezien het einde van het Polar-avontuur steeds dichterbij komt!

Hieronder zie je het MSI ECO logo'tje wat we hebben gesneden met de laser in verschillende stadia. De eerste is direct uit de printer met rechte hoeken. Daarna hebben we de hoeken afgerond met een vijl en schuurpapier en uiteindelijk gepolijst met slijpmiddel. Zo kun je goed zien dat die laatste afwerking het geheel wel heel chiq maakt!In eerste instantie wilde we achter de logo's op het moederbord een witte achtergrond maken, maar uiteindelijk komt het fluor blauwe plexiglas zo mooi uit op het zwart dat het zonde zou zijn was we het wit zouden maken.
Ook hebben we in de lege RAM sloten fluorblauw plexiglas gezet.En dit prachtexemplaar ;) komt voor op de kast!Snel weer meer :) !
 
Laatst bewerkt:

FAT

Master of Modding
User systemen


Nou hier is hij dan, de allerlaatste update!
Gelukkig ging alles gewoon volgens de planning (is ook wel eens fijn ;) ) Hier onder nog even 3 foto's van de laatste puntjes op de 'i' en daarna de "Final Pictures" :) !FINAL UPDATE

Hier is hij dan; POLAR!
Geïnspireerd op water, ijs en het olympisch zwembad in Beijing verpakt in de stoere HAF Stacker van CoolerMaster.

De kast is in zijn geheel een stuk smaller geworden door er 80mm tussenuit te slijpen en vervolgens weer stevig aan elkaar te monteren. Het moederbord komt zo mooi naar voren als een echt 'centerpiece'. Rondom het moederbord vind je de bijna vloeibare blauwe cellen die vastgehouden worden door het zwart en ruwe frame.

Veel van de gebruikte technieken waren nieuw voor ons.
Het frame is grotendeels van hout gemaakt en vervolgens bedekt met zand en zwart gespoten wat een heel tof ruw effect geeft.
De cellen zijn van plexiglas gemaakt. Dit hebben we verwarmd in de oven en in het frame gedrukt. Allemaal zeer lowtech trouwens; gasoven op stand 4 en er gewoon op gaan staan doet het 'm ;)

In de kast zit verder:
- veel detaillering van fluor edge plexiglas. Dit heeft allerlei tinten blauw wat het heel dynamisch maakt.
- de ssd zit gewoon voorop de kast. Pronken met je TB ssd of je zou 'm makkelijk kunnen verwisselen.
- achter al de cellen zit led-verlichting. Omdat het transparant blauw plexiglas is ziet de kast er zowel 'uit' als 'aan' mooi uit. En als hij aan staat kun je toch alle kleuren kiezen.

Wij vonden het super leuk om aan deze kast te werken, en hopelijk vinden jullie het resultaat net zo leuk ;) !
We hebben hieronder ook nog en klein filmpje gemaakt van het proces :) enjoy!


 

pizzaman

Senior Member
User systemen
Mooi ding zeg! En ook meer eco dan sommige van je concurrenten doordat je geen aparte videokaart hebt gebruikt. Mijn stem heb je!

Edit: is een 600w voeding niet wat te royaal voor een pc zonder videokaart?
Edit2: wat een gave naam voor je parkiet ;-)
 
Laatst bewerkt:

T3nz1n

Master of Modding
User systemen
Mooi ding zeg! En ook meer eco dan sommige van je concurrenten doordat je geen aparte videokaart hebt gebruikt. Mijn stem heb je!

Edit: is een 600w voeding niet wat te royaal voor een pc zonder videokaart?
Edit2: wat een gave naam voor je parkiet ;-)
Dankjewel! 600 watt is inderdaad voor dit systeem erg ruim. Maargoed sommigen hebben er wel een zwaarder systeem ingezet dus daar komt het wel van pas.
Misschien nemen we in de toekomst nog wel een Mega-Pixel ;)

Zeer mooi gedaan, resultaat mag er zijn. TOP !!
Dankjewel, super om te horen!
 

FAT

Master of Modding
User systemen
Hey, van harte gefeliciteerd. Welverdiend imho. Wordt megapixel de volgende casemod of gaan jullie pixel gewoon vet voeren ;-)
Dankjewel :D !
Haha we voeren Pixel wel extra veel pitjes, dan is hij bij het volgende project een Mega-Pixel ;) !
(wel een leuke naam voor een nieuwe case idd)
 
Bovenaan