Port forwarding op Ziggo Ubee router werkt niet

gewe

Member
Ik heb een Ubee EVW3200 router van Ziggo. Daarachter zit een Netgear R7000, waarop ik een OpenVPN server heb draaien. Op de Ubee heb ik de volgende port forwarding ingesteld:
Local:
- IP address: 192.169.178.14 (het IP adres dat de Netgear van de Ubee krijgt)
- Start port: 1194
- End port: 1194
External:
- IP address: 0.0.0.0
- Start port: 1194
- End port: 1194
Protocol: UDP
Enabled: Yes

Als ik vanaf mijn smartphone verbinding probeer te maken met OpenVPN krijg ik een timeout.
Als ik een port scan doe op port 1194 komt er geen response.

Ik heb tijdelijk de Netgear in de DMZ van de Ubee gezet. Dan kan ik zonder problemen verbinden vanaf mijn smartphone, en geeft de port scan aan dat port 1194 open staat.

Wat gaat er mis bij de port forwarding? Moet ik nog iets anders instellen?
 

Enigma147

Senior Member
Makkelijkste oplossing is om even met de helpdesk bellen en je Ubee in bridge mode laten zetten. Twee keer router achter elkaar is, zoals je merkt, vragen om problemen
 

Roel1966

Senior Member
Wat gaat er mis bij de port forwarding? Moet ik nog iets anders instellen?
Zoals @Enigma147 ook al schrijft is router achter router nooit ideaal en je beter de router van het Ubee modem kan laten bridgen. Kwestie van even naar Ziggo bellen en zij dit op afstand binnen een paar minuten geregeld hebben.

Zelf heb ik een Asus RT-AC3200 router naast het Ubee Ziggo modem maar ik heb dat modem meteen vanaf het begin laten bridgen en nooit problemen ondervonden.
 
Bovenaan