1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

RAM uitbreiding

Discussie in 'CPU's, moederborden en geheugen' gestart door Norbert Brandt, 9 feb 2019.

  1. Norbert Brandt

    Norbert Brandt Member

    Sinds:
    1 feb 2019
    Berichten:
    55
    Ik zou graag mijn PC RAM geheugen uitbreiden van 4 GB naar maximim (16 Gb ?)voor mijn I7 PC.
    Moederbord ASUSTeK P7P55D.
    Mijn idee is ,
    Kingston PC-werkgeheugen module ValueRAM KVR13N9S8
    of
    CORSAIR MEMORY CMV4GX3M1A1333C9 4GB 1333MHz C9 DDR3 Module .

    corsair goedkoper dan Kingston ,daar zal vermoedelijk wel een reden voor zijn .


     
  2. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.733
    Ik zou persoonlijk 16gb nemen aangezien tegewoordig 8gb al echt het minimum is. Verder zou ik dan of 2x8gb ddr3 1600mhz of 4x4gb 1600mhz nemen aangezien jou systeem gewoon 1600mhz ondersteunt. gewoon kijken welke het goedkoopste voor jou op dat moment beschikbaar is, intel vreet toch wel alle modules. (behalve server geheugen)
     
  3. Norbert Brandt

    Norbert Brandt Member

    Sinds:
    1 feb 2019
    Berichten:
    55
    Das ook de bedoeling van naar 16 Gb te gaan maar ik meen dat 8Gb modules niet ondersteund worden door mijn ASUSTeK P7P55D moederbord ,of ben ik verkeerd ? ,ik dacht enkel 1Gb ,2Gb,4Gb modules .

    Correctie ,er stond een fout in mijn eerste bericht ,moet zijn huidig geheugen 8Gb ram ,4x2 .
     
    Laatst bewerkt: 9 feb 2019
  4. Crewz

    Crewz Senior Member

    Sinds:
    19 sep 2018
    Berichten:
    389
    Ik zou 2x 8GB erin gooien. Dit is toch wel het minimale tegenwoordig.
     
  5. Norbert Brandt

    Norbert Brandt Member

    Sinds:
    1 feb 2019
    Berichten:
    55
    Ik geloof dat 8Gb modules niet aanvaard worden door mijn moederbord ??,zou dus 4x4 Gb moeten zijn .
     
  6. Crewz

    Crewz Senior Member

    Sinds:
    19 sep 2018
    Berichten:
    389
    Daar heb je gelijk in. Ik heb even gegoogled, en toen zag ik bij compatibility ram, alleen maar 4x4GB. Dus dan zal je het inderdaad met 4x4 moeten doen.
     
    Norbert Brandt vindt dit nuttig.
  7. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.733
    4 dimms max 16gb lees ik net hier. Word dus 4x4gb 1600mhz officieel. Maar kan best zijn dat 2x8gb alsnog werkt, als je iemand kent die 3 van die sticks heeft liggen kan je het proberen. Ik zelf heb een hp 3500mt gehad en volgens dat boekje kon je maximaal maar 2x4gb gebruiken. Maar 2x8 werkte buiten het boekje om ook gewoon.
     
    Norbert Brandt vindt dit nuttig.
  8. Norbert Brandt

    Norbert Brandt Member

    Sinds:
    1 feb 2019
    Berichten:
    55
    Bij googelen zie ik meestal een soort koeling op de modules ,er zijn er ook zonder waar men de soldering kan zien ,wat is hier
    dat dacht ik ook
     
  9. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.733
    Is meer voor overclock en voor de looks. Ik zou daar niet zo zeer naar kijken.
     
  10. Norbert Brandt

    Norbert Brandt Member

    Sinds:
    1 feb 2019
    Berichten:
    55
    Bij googelen zie ik meestal een soort koeling op de modules ,er zijn er ook zonder waar men de soldering kan zien ,wat is hier verschil.
    De huidige modules zitten heel dicht bij de CPU fan ,ik denk slechts 5 mm ruimte . Modules met die koeling erop zouden een probleem kunnen geven . omwille van voorbeeld voeg ik een foto bij.

    Sorry voor mijn soms afgebroken/dubbele posts ,ik moet nog een beetje gewoon worden aan dit forum.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    • ram.jpg
      ram.jpg
      Bestandsgrootte:
      146,4 KB
      Views:
      1
  11. division

    division Senior Member

    Sinds:
    22 okt 2017
    Berichten:
    1.733
    Ik zou me niet druk om maken over koeling van de dimms. Heb zelfs een tijdje dimms zonder koelvinnen gehad en over geclocked gebruikt.
     
    Norbert Brandt vindt dit nuttig.