Schijf wordt gezien als "verloren partitie"..

Beste leden.


Een vreemd probleem doet zich voor met mijn interne harddisk Seagate ST2000DM001.

Op deze schijf staat mijn Dropbox map gesynchroniseerd (En verschillende andere documenten/media) en kreeg tijdens gebruik van mijn computer de melding dat het pad/locatie niet meer toegankelijk was.


Toen ik de schijf wou benaderen vanuit Mijn Computer, koste dit mijn PC zoveel moeite dat alles vast liep. Na ruim 10 minuten wachten kwam alles weer terug en besloot ik eerst mijn PC opnieuw op te starten om te kijken of Windows de schijf na een reboot weer zou herkennen. Echter kwam ik niet verder tot het Windows logo en de loading icoon. Wordt overigens wel in Bios herkend!

Wanneer ik de harddisk ontkoppel kom ik Windows in. Als ik deze aansluit kom ik niet verder dan het loading screen tijdens opstarten van mijn PC.


Enkele dingen welke ik al heb geprobeerd;


Via CMD chkdsk uitgevoerd. Gaf geen resultaat.

Harddisk via een harddisk dock laten verbinden met PC om te kunnen benaderen via USB, zelfde probleem.


Stap verder;


Omdat ik 2 van deze schijven in mijn computer had heb ik het PCB overgeplaatst van de werkende naar de niet werkende schijf. Alle nummers en firewares komen overeen tussen deze 2 schijven dus theoretisch zou dit moeten werken.

De schijf wordt nu herkend door programma EaseUS Data Recovery & Schijfbeheer als een “verloren partitie” met een grootte van 3,86GB (dit terwijl de capaciteit van de schijf 2000GB is).

Echter kan ik nog steeds mijn bestanden niet benaderen op de schijf en krijg ik via Schijfbeheer geen schijfletter aan dit station gekoppeld. Wanneer ik “schijf initialiseren” selecteer krijg ik de volgende optie;


Schijven dienen geinïtialiseerd te worden voordat u er via Beheer voor logische schijven toegang tot kunt krijgen.
De volgende partitiestijl voor de geselecteerde schijven gebruiken:

1. Master Boot Record (MBT)

2. GPT (GUID-partitietabel


Bij beide opties krijg ik na lang nadenken de foutmelding: “Kan de opdracht niet uitvoeren door een fout in een I/O apparaat.

Dit brengt mij niet echt verder..


Wie heeft er een idee wat er fout is gegaan, en hoe ik dit zou kunnen oplossen?

Wil de gegevens op deze schijf toch graag terug hebben.


Alvast bedankt voor jullie suggesties en reacties!
 
Deze HD is hardwarematig defect.
Wat voor soort technische schade het is, is zonder onderzoek niet te zeggen, maar als je -met- deze HD niet kan opstarten en zonder wel, én als de HD in een externe behuizing niet herkend wordt, dan is de schade al zodanig dat de kans dat je er nog iets af kan halen heel rap aan het afnemen is.
Als de schijfcapaciteit nog herkend zou worden als 2000GB zou je met een imaging programma een kopie kunnen maken en daar dan data-recovery op los laten, maar in dit geval is het denk ik raadzamer de HD aan te beiden bij een recovery bedrijf.
 

Roel1966

Senior Member
User systemen
Omdat ik 2 van deze schijven in mijn computer had heb ik het PCB overgeplaatst van de werkende naar de niet werkende schijf. Alle nummers en firewares komen overeen tussen deze 2 schijven dus theoretisch zou dit moeten werken.
Zelfs dan nog kunnen er verschillende revisies zijn en alleen een relatief grote kans bestaat dat het werkt is wanneer de serienummers mekaar opvolgen. Maar zo lang de harddisk benaderbaar is via een bios dan ligt het niet aan het elektronisch deel van de harddisk maar is het puur iets mechanisch.
Wie heeft er een idee wat er fout is gegaan, en hoe ik dit zou kunnen oplossen?
Zoals het er naar uit ziet zitten er een heel aantal slechte sectoren op de platters van de harddisk en hier kan je verder niets meer aan doen. Enigste die nog iets zou kunnen redden zijn recovery bedrijven maar houd er rekening mee dat dit een heel erg duur grapje kan gaan worden. De vanaf prijzen zijn vaak 300 euro tot 600 euro voor 1 harddisk maar dan heb je nog geen echte garantie dat men veel kan redden.
 
Bovenaan