Waarom geen OLED in 50 inch maat

Hoi,
ik ben al even aan het kijken om een nieuwe TV aan te schaffen maar vind nergens een 50" TV terug die met een OLED scherm is uitgerust ... hoe komt dit?
De plaats die we hebben beperkt ons zowiezo tot 50" dus heb er me al een gedachte van gemaakt dat we geen OLED zullen aanschaffen ... :)
 

Quercus

Senior Member
User systemen
maar vind nergens een 50" TV terug die met een OLED scherm is uitgerust ... hoe komt dit?
Omdat LG de enige of in ieder geval de grootste OLED schermen maker is hebben alle fabrikanten, inclusief LG keuze uit drie smaken 55, 65 en 77 inch

Dezelfde panelen, verschillende televisies
LG Display maakt panels van 55, 65 en 77 inch, en televisiefabrikanten kunnen dus uit deze drie maten kiezen, kleinere oled panelen zijn niet beschikbaar. Dat alle fabrikanten gebruik maken van dezelfde oled-panelen, betekent overigens niet dat alle oled-televisies gelijk zijn. De manier waarop fabrikanten het panel aansturen verschilt namelijk, al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de verschillen onderling erg klein zijn. Waar LG’s oled-televisies van 2016 en eerder problemen hadden om donkere details goed weer te geven en deze snel in het zwart verloren gingen, zien we dat eigenlijk alle fabrikanten dat probleem opgelost hebben. Uiteraard zijn er wel grote verschillen in beeldverwerking, elke fabrikant gebruikt immers zijn eigen technologieën voor beeldinterpolatie, dynamische contrastverhoging, ruisonderdrukking, verscherping en kleuroptimalisatie.
 
Bovenaan