1. Welkom op het Hardware.Info Forum

  Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

  Notificatie sluiten

Wifi dongel tv

Discussie in 'Televisies en projectoren' gestart door Hesselgelden, 27 aug 2018.

 1. Hesselgelden

  Hesselgelden Member

  Sinds:
  27 aug 2018
  Berichten:
  6
  Hallo,
  Ik heb een jaar geleden samen met zus twee salora tv's gekocht. zat toen geen wifi(wel internet via kabel) en was voor mij en me zus niet nodig. later ging me zus het huis uit en had ze op de plek die waar ze nu de tv neergezet heeft wel wifi nodig dus heeft ze een salora wifi dongel gekocht. Nu heb ik mijn kamer op nieuw ingedeeld en heb ik nu ook wifi nodig. Maar ik vind zon solora wifi dongel aardig duur.

  Nu is mijn vraag kan ik bijv. Een tplink wifi dongel gebruiken op mijn salora tv?

  Gr Hessel
   
 2. seb83

  seb83 Senior Member

  Sinds:
  31 okt 2016
  Berichten:
  1.719
  Zo'n TP-Link USB Wifi dongel zal niet ondersteund worden door je tv omdat de drivers ontbreken. In principe draaien ze alleen onder Windows (en soms Mac).

  Een optie die je zou overwegen is een powerline adapter. Maar dan moet je twee adapters plus kabels hebben, dus dan ben je alsnog niet veel goedkoper uit. Simpel kitje kost ook €40.

  Een Chromecast kan natuurlijk ook. Maar dan omzeil je de smart functionaliteit van je tv. En die is net zo duur als de Salora dongel.
   
 3. Sw333t

  Sw333t Senior Member

  Sinds:
  26 jun 2010
  Berichten:
  3.074
  Kabel trekken is al gauw goedkoper.