1. Welkom op het Hardware.Info Forum

  Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

  Notificatie sluiten

Wifi hotspot

Discussie in 'Routers, NAS-apparaten en netwerkapparatuur' gestart door Wytse, 27 mrt 2019.

 1. Wytse

  Wytse Member

  Sinds:
  27 mrt 2019
  Berichten:
  1
  Ben even benieuwd of het mogelijk is en of er apparatuur voor bestaat. Het kan ook zijn dat ik te moeilijk denk
  Afijn hetgeen wat ik zou willen :
  Ik heb een chromecast welke je vrijwel alleen op bepaalde netwerk types aan kunt sluiten, ik zou het fijn vinden om een hotspot te creëren met mijn telefoon welke gebruik maakt van een bestaand wifi signaal zodat mijn internet niet leeg loopt.
  Dit lukt mij niet via mijn telefoon omdat hij het internet vanuit 4g pakt. Zijn er apparaten die een eigen wifi signaal kunnen creëren op een bestaand wifi signaal. Het bestaande wifi signaal is echter een gratis netwerk waar ik geen instellingen op kan wijzigen
   
 2. Crewz

  Crewz Senior Member

  Sinds:
  19 sep 2018
  Berichten:
  427
  Er zijn wel telefoons waar dit mee mogelijk is. En dit kan ook via een computer of laptop. Ik snap alleen het punt helemaal niet, als je aan het chromecasten bent, dan doe je toch niks anders op het netwerk? Of word hij erg belast?
   
 3. Thijscream

  Thijscream Senior Member

  Sinds:
  29 aug 2014
  Berichten:
  85
  Ik begrijp niet helemaal wat je probeert te bereiken, maar je kan je chromecast toch aan je wifi netwerk hangen en je telefoon ook. dan zitten ze op het zelfde netwerk en kun je ernaartoe streamen. Voor de vraag die je stelt, zijn er apparaten die dit kunnen, daarop is het antwoord ja. Elk apparaat met met meer dan 1 netwerkaansluiting kan dit(Als de software het ook ondersteund natuurlijk).
   
 4. WEBPC

  WEBPC Senior Member

  Sinds:
  28 okt 2016
  Berichten:
  1.350
  Een repeater? Maar dat gratis netwerk is wel een belangrijke. Wat bedoel je daar mee? Hoe moet je precies inloggen op dat netwerk?

  Als dat op een bijzondere manier moet, gaat het waarschijnlijk niet werken. Ik heb bijvoorbeeld wel eens geprobeerd om een ziggo wifispot te repeaten, maar dat gaat niet, omdat je op een bijzondere manier moet inloggen.
   
 5. Comp User

  Comp User Senior Member

  Sinds:
  10 aug 2014
  Berichten:
  307
  Ik vermoedt dat hij
  Op kamers / studentenwoning leeft.

  Dat maakt het allemaal wat ingewikkelder.