1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

WiFi op zolder d.m.v. accesspoint

Discussie in 'Routers, NAS-apparaten en netwerkapparatuur' gestart door hardware1234, 9 jul 2018.

  1. hardware1234

    hardware1234 Member

    Sinds:
    22 apr 2018
    Berichten:
    6
    Beste forumleden,

    Graag zal ik binnenkort WiFi verbinding willen hebben op mijn zolder. Echter is het signaal van de router (die op de begane grond hangt) uitermate slecht. Na even zoeken op internet ben ik uit gekomen bij een ‘access point’, waar moet ik bij de aanschaf van zo’n apparaat op letten? Het aantal GHz of MbPs?

    BVD
     
  2. Yogi Bear

    Yogi Bear Senior Member

    Sinds:
    13 mei 2012
    Berichten:
    2.358
    Veel goedkoper dan deze KPN WiFi versterker ga je à €49,- niet snel vinden. :cool:
    Ook als niet-KPN klant kun je dit apparaat bestellen.
    Het is een wat vreemde naam voor een accesspoint, maar dat is het wel.

    Hier vind je alle noodzakelijke info.
    Je moet uiteraard wel een UTP kabel (cat 5e of hoger) van je huidige router naar dit accesspoint trekken.
    Bij een "repeater" is dat niet nodig, maar die wil je ook niet hebben. ;)

    Het is een prima accesspoint voor weinig geld en de specs zijn voor een DualBand meer dan prima.
    Er is dus zowel 2,4GHz als een 5GHz band aanwezig.
     
    hardware1234 vindt dit nuttig.
  3. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.425
    Laatst bewerkt: 10 jul 2018
  4. hardware1234

    hardware1234 Member

    Sinds:
    22 apr 2018
    Berichten:
    6
    Bedankt voor je reactie, ja er loopt een UTP-kabel naar zolder dus dan wordt dat ‘m! Bedankt!
     
  5. Theo Jöris

    Theo Jöris Senior Member

    Sinds:
    25 okt 2012
    Berichten:
    255
    Als er toch een utp kabel op zolder ligt,waarom dan wifi?
     
  6. WEBsel

    WEBsel Member

    Sinds:
    8 dec 2002
    Berichten:
    20
    Omdat sommige telefoons geen utp-aansluiting hebben.
     
    Yogi Bear vindt dit nuttig.
  7. TrueTactiX

    TrueTactiX Senior Member

    Sinds:
    11 mei 2016
    Berichten:
    389
    Lol +1
     
  8. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.425
    Is dat wat,dat ding van de KPN,vindt het verdacht dat er geen snelheid bij de specificaties staat.
    Waarschijnlijk 1 x300 + 1 x450, oud spul dus,als mn vermoeden ook klopt.
     
  9. Sprakeloos

    Sprakeloos Senior Member

    Sinds:
    30 jun 2007
    Berichten:
    1.910
    @nutty
    Is voor dat geld zeer zeker wat en op tweakers, waar een eigen topic voor deze versterker is, wordt gesproken over 2 x 150 en 3 x 433.
    https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1631435
    Dat er geen snelheid staat is is op zich niet zo vreemd, de doelgroep die men voor ogen heeft wil iets dat goed werkt en heeft weinig tot geen interesse in dergelijke specs.

    Staan er hier overigens twee in huis die naar volle tevredenheid werken en automatisch updates krijgen vanuit KPN.
     
  10. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.425
    Dan is de prijs voor wat wordt geboden zeker netjes.
    Ik heb sterk het vermoeden dat deze uit de stal van ZTE komt,zoals de routers van KPN.
    Hij heeft er veel van weg namelijk.
     
  11. Sprakeloos

    Sprakeloos Senior Member

    Sinds:
    30 jun 2007
    Berichten:
    1.910
    Het is een Arcadyan waar ze overigens ook routers (en tv kastjes) van hebben, de V8 is ook van Arcadyan.
     
  12. r0xz

    r0xz Member

    Sinds:
    25 jan 2010
    Berichten:
    53
    Het is verder niet een heel specifiek device advies; maar ik zie het merk ubiquity geregeld aangeraden worden. (en schijnt een corporated kwaliteit te hebben voor consumer prijzen)
     
  13. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.425
    Ja,en ik zag dat ook de routers van bv Asus hier vandaan komen.
     
  14. Manyuken

    Manyuken Senior Member

    Sinds:
    20 feb 2013
    Berichten:
    548
    Wat is je basis router??
    Vaak werkt het wel beter als je van hetzelfde merk een acces point koopt ;)
     
  15. Yogi Bear

    Yogi Bear Senior Member

    Sinds:
    13 mei 2012
    Berichten:
    2.358
    Heb deze week eens een speedtestje gedaan met deze KPN WiFi versterker op de snelle 5GHz WiFi band en die trok de vaste verbinding van 500/500Mbps op een Samsung S7 edge maximaal.
    Woww.

    Zelfs achterin de tuin heb ik nog met gemak 150Mbps up en down speeds
    Mij hoor je niet klagen. :D

    [​IMG]
     
    Laatst bewerkt: 28 jul 2018
  16. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.425
    Nou dan ben je ook snel tevreden zeg!

    Nee zonder dollen,dat klinkt hardstikke goed allemaal,dat ding is dus wel een toppertje.
     
  17. Yogi Bear

    Yogi Bear Senior Member

    Sinds:
    13 mei 2012
    Berichten:
    2.358
    Het enige minpuntje is het bereik, dat is aan de magere kant en dat valt niet te boosten.
    Dat hoeft geen enkel punt te zijn, want meerdere sterke zenders in huis is ook geen feest.

    In vergelijk is de KPN Experiabox v10 hier een behoorlijk sterke en betrouwbare WiFi zender gebleken, daar komt deze KPN WiFi 'versterker' niet aan.

    Het beste is sowieso meerdere access points strategisch op te hangen/neer te zetten, waarbij zij elkaar niet al te hard moeten overschreeuwen.
    In gebruik doen zij niet onder voor mijn Asus routers en het binnenwerk schijnt zelfs identiek te zijn.
    Voor het geld zijn deze access points top dus. :)