1. Welkom op het Hardware.Info Forum

    Hier kun je terecht met al je vragen over computerhardware en consumentenelektronica. Wil je zelf een vraag stellen of deelnemen aan discussies, dan moet je je registreren of inloggen met je Google of Facebook account. Veel plezier op het Hardware.Info Forum!

    Notificatie sluiten

zwart scherm

Discussie in 'SSD's, harddisks en opslagmedia' gestart door Marcel De Kind, 3 apr 2019.

Topicstatus:
Gesloten, verdere reacties plaatsen is niet mogelijk.
  1. Marcel De Kind

    Marcel De Kind Member

    Sinds:
    7 feb 2017
    Berichten:
    46
    nieuwe pc gekocht
    Operating System
    Windows 10 Pro 64-bit
    CPU
    Intel Core i5 @ 3.70GHz 33 °C
    Kaby Lake 14nm Technology
    RAM
    16,0GB Single-Channel Unknown @ 1329MHz (19-19-19-43)
    Motherboard
    Gigabyte Technology Co. Ltd. B360M D3H-CF (U3E1) 34 °C
    Graphics
    PL2395W (1920x1200@75Hz)
    PL2395W (1920x1200@59Hz)
    Intel UHD Graphics 630 (Gigabyte)
    Storage
    953GB SPCC Solid State Disk (SATA (SSD)) 40 °C
    1863GB TOSHIBA HDWD120 (SATA ) 31 °C

    nu als ik een video afspeel of een stream bekijk wordt na enkele minuten mijn scherm zwart en de pc crasht

    iemand een idee wat er gebeurt ?
     
  2. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    1.263
    Wat zegt het Windows logboek over de crash?
    Welk merk en type voeding?
    Temperatuur van de onderdelen als deze worden belast.
    Waarom 16Gb single channel en slechts CL19?
    Merk en type van het geheugen?
    Welke i5, de 9600K?
    Met welke connectors zijn de monitoren aangesloten op het moederbord?
    Met welke software bekijk je video's en streams?
     
  3. nutty

    nutty Senior Member

    Sinds:
    10 okt 2009
    Berichten:
    2.845
    Op andere momenten crasht de pc niet?
     
  4. Koen Bruggeman

    Koen Bruggeman Senior Member

    Sinds:
    6 jan 2016
    Berichten:
    116
    :confused:
     
  5. jur69

    jur69 Member

    Sinds:
    4 feb 2017
    Berichten:
    35
    Ik denk een defecte cpu cooler.
    Ik had hetzelfde met een HP all in one computer.
    De fans draaiden nog wel, maar superlangzaam.
    Gewoon browsen ging nog wel, maar zodra je een filmpje op zette crashte hij.
    Nieuwe fan bij ali express besteld, en daarna werkte alles weer goed.
     
  6. wouter99

    wouter99 Senior Member

    Sinds:
    20 nov 2013
    Berichten:
    94
    Kaby Lake is de 7000 serie. Welke precies kun je hier niet uithalen, gezien deze serie geen i5s heeft met een baseclock van 3.7 GHz. Gezien de format van de gegeven info is Speccy gebruikt, als ik bij mijzelf kijk laat Speccy de baseclock zien.

    Maar terug naar de vraag van Marcel, oververhitting is de eerste verdachte. Download HWiNFO (https://www.hwinfo.com/download/) en laat deze de sensors draaien terwijl je videos afpeeld/streams bekijkt. Rechts onderin staat de optie om te loggen, post de resultaten hier
     
    Koen Bruggeman vindt dit nuttig.
  7. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    1.263
    Snap de reactie van @Koen Bruggeman ook niet. Aangezien het moederbord
    is, vraag ik mij af wat er in zit. Kaby Lake werkt namelijk niet op dat bord en een 9600K heeft een baseklok van 3,7.
     
  8. wouter99

    wouter99 Senior Member

    Sinds:
    20 nov 2013
    Berichten:
    94
    Oh ja daar was iets mee. Kleine revisie in de pinout van de socket of zo? Werk nog met Haswell, geen ervaring met nieuwer haha

    Maar zal wel afleesfout zijn van Speccy. Of op een of andere manier is het een Kaby Lake CPU die op dat moederbord werkt, maar waar het mee fout gaat zodra deze niet meer in idle draait...
     
  9. xzandr

    xzandr Senior Member

    Sinds:
    15 jun 2011
    Berichten:
    224
  10. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.832
    Dit zijn profetische woorden gebleken :D

    De Kaby Lake core is identiek aan de Coffee Lake core. Ga er dus maar vanuit dat Speccy in de war is.
     
  11. MZw

    MZw Senior Member

    Sinds:
    12 aug 2012
    Berichten:
    3.524
    Ik denk dat er helemaal geen cpu-koeler in zit. De configurator klopt niet, daar staat dat je voor de standaard koeler kunt kiezen. Een 9600K wordt echter zonder cpu-koeler geleverd, dus je moet altijd een (goede) cpu-koeler bestellen.
     
  12. wailingwimmy

    wailingwimmy Senior Member

    Sinds:
    15 feb 2010
    Berichten:
    3.320
    het betreft hier een dubbelpost.
    In de andere heb ik TS al aangeraden contact met compustunt.nl op te nemen.
     
  13. Etxalar

    Etxalar Senior Member

    Sinds:
    11 mrt 2018
    Berichten:
    1.263
    Dan kan hij beter doen ipv hier te komen huilen over een systeem wat hem afgeraden is.
     
  14. wouter99

    wouter99 Senior Member

    Sinds:
    20 nov 2013
    Berichten:
    94
    Als dat zo was waren ze al lang failliet geweest

    Beetje lullig wel zo gezegd, maar mee eens
     
  15. Hermano Conejo

    Hermano Conejo Senior Member

    Sinds:
    14 mei 2012
    Berichten:
    1.012
    Misschien heeft hij je niet goed begrepen en dacht hij dat je het over Azerty had.

    Jemig! Alleen de naam al, Com-pu-stunt, zou mij op de vlucht doen slaan. :eek:
     
  16. seb83

    seb83 Senior Member

    Sinds:
    31 okt 2016
    Berichten:
    1.832
    Je bent een rund als je met compustunt...
     
    wailingwimmy vindt dit nuttig.
Topicstatus:
Gesloten, verdere reacties plaatsen is niet mogelijk.