Hardware.Info Magazine #2/2017

Verschijningsdatum: vrijdag 5 mei 2017


Hardware.Info Magazine #2/2017

Hardware.Info Magazine #2/2017 komt uit op 5 mei en wordt tussen 4 en 9 mei bezorgd.

Met de lente wil het nog niet echt vlotten, maar of je nu buiten of binnen zit, het nieuwe Hardware.Info Magazine biedt je genoeg leesvoer om de tijd tot de zomer door te komen. Er was namelijk meer dan genoeg om over te schrijven aan het begin van dit jaar. Er zijn wel eens momenten geweest in het bijna vijftienjarig bestaan van dit magazine (volgende editie is het zover!) dat we hebben geklaagd dat het allemaal niet meer zo snel ging in de wondere wereld van de hardware. De eerste maanden van 2017 waren echter een periode waarin we op dat vlak niets te klagen hadden. Kort op de hielen van de introductie van Intels nieuwe Kaby Lake generatie en alle daarbij horende nieuwe moederborden kwam AMD eindelijk met zijn langverwachte nieuwe Zen-architectuur en drie hierop gebaseerde processors, de Ryzen 7 1800X, 1700X en 1700, en een paar weken later volgden de Ryzen 5 1600X en 1500X. Daar hoorden natuurlijk ook een hoop nieuwe AM4-moederborden bij. Aan beide besteden we in dit blad nog ruimschoots aandacht, want hier kunnen we overzicht bieden en de balans opmaken – en onze eerste vergelijkingstest van moederborden voor het nieuwe platform publiceren.

Naast Ryzen kregen we ook een nieuwe high-end GPU van Nvidia met de vele hiervan afgeleide kaarten. Daarvan hebben we op de site al veel verslag gedaan - en daar zijn we nog altijd mee bezig, dus hou ook de site in de gaten - maar in het blad besteden we juist aandacht aan videokaarten die wat betaalbaarder zijn: GTX 1050 en 1050 Ti modellen. Meer dan snel genoeg voor full hd gaming en zeker niet te duur, in allerlei uitvoeringen. Welke de beste is lees je vanaf pagina 28, we deden een ouderwets grote round-up met maar liefst 21 deelnemers.

In deze editie is dit zeker niet de enige grote vergelijkingstest, want we hebben ook niet minder dan 40 verschillende processors uit diverse generaties op de testbank gehad. Alle informatie over hoe de nieuwste Kaby Lake processors zich verhouden tot de nieuwe Ryzen cpu’s, maar ook of een upgrade de moeite waard is of niet, vind je in ons artikel op pagina 34. En als je dan toch een nieuwe processor overweegt, kan je op pagina 42 direct een nieuwe koeler uitzoeken, want dankzij onze nieuwe en verbeterde testopstelling kunnen we je de resultaten van niet minder dan 26 luchtkoelers voorleggen.

Dit tweede blad van het jaar heeft dus weer ouderwets veel aandacht voor componenten, toch onze core business, maar ook de rest van de hardwarewereld is niet vergeten. Aandacht voor randapparatuur is er in de vorm van gaming monitoren en keyboard software, en voor netwerken in de vorm van mesh en gigabit-adapters voor je notebook. Ook telefoons en televisies zijn we niet vergeten: 100% hardware, maar wel lekker divers leesvoer dus. Veel leesplezier nog deze lente!

Abonnee worden

Pagina Artikel
6 Op de site
10 Actueel: alles over de TV's van 2017
14 AMD Ryzen 5 & 7 achtergrond en test
Vaste bezoekers hebben ongetwijfeld alles al gelezen, maar wie nog eens gewoon lekker op de bank alle wetenswaardigheden over AMD's nieuwe processors en platform wil doornemen, kan dat met dit artikel doen.
20 Round-up: de eerste 9 AM4-moederborden
Ze druppelden mondjesmaat binnen, maar we wisten er toch negen te verzamelen: de eerste round-up test voor AM4-moederborden vind je in dit blad.
28 Supertest: 21x Nvidia GeForce GTX 1050 & GTX 1050 Ti
Snel genoeg voor full hd gaming, voorzien van de nieuwste video encoders en decoders, en lekker betaalbaar. We testten niet minder dan 21 verschillende videokaarten op basis van Nvidia's GTX 1050 en 1050 Ti GPU.
34 Processorparadijs 40 processors megatest
Met eerder dit jaar Kaby Lake en vervolgens Ryzen was het hoog tijd om de balans op te maken: welke processors kan je momenteel zoal kopen, hoe presteren die en welke is de beste voor welk doeleinde. We zetten er niet minder dan 40 op de testbank, inclusief wat oudere modellen om de vergelijking voor een upgrade te kunnen maken.
42 Knappe koelers: 26 CPU luchtkoelers getest
Ein-de-lijk. Zo mogen we deze vergelijkingstest wel aankondigen, want wij zaten er net zo erg op te wachten als jullie. Dankzij een geheel vernieuwde, nog betere testopstelling kunnen we verslag doen van de prestaties van 26 courante luchtkoelers. Welke is de beste? 7 springen er écht uit - welke, dat lees je in dit blad.
50 Windows 10 Creator's Update
54 Voorbij 200Hz: 13 gaming monitoren round-up test
Gamen op 144Hz, in full hd of wqhd: we testten niet minder dan 13 monitoren waarmee dat kan, in allerlei prijsklassen.
62 Achtergrond: alles over mesh-netwerken
Mesh is hot, de ene na de andere set komt nu op de markt. We duiken in het blad in de ins en outs van de technologie, op de site ga je de reviews van de verschillende producten vinden.
66 Gigasnel netwerken? Beter bekabeld! - 12 USB 3.0 gigabit adapters vergelijkingstest
72 Wie heeft de RGBeste? Achtergrond: software van RGB-keyboards vergeleken
78 Test: high-end Android smartphones
82 Column: Hard & waar
Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*