Nieuwe Sony notebooks met Blu-ray

3 reacties

Sony heeft onlangs een tweetal nieuwe notebooks aan haar Vaio lijn toegevoegd, te weten de Sony Vaio CS en de Sony Vaio NS. Deze notebooks zullen de huidige Vaio NR en Vaio NS notebooks opvolgen. Beide nieuwkomers zijn standaard uitgerust met een DVD±RW drive, maar indien gewenst kan deze ook vervangen worden door een Blu-ray lezer, die ook DVD±R(W) media kan lezen en beschrijven. Blu-ray schijfjes worden op een snelheid van maximaal 2x gelezen.

sony_vaio_cs_notebook_series
Sony's Vaio CS in vijf verschillende kleuren

De Sony Vaio CS zal beschikbaar komen in een vijftal kleuren: glanzend wit, zwart, rood en roze en mat zwart. De notebook heeft onder andere een 2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 processor, 4 GB DDR2-6400 geheugen en een 5400 RPM SATA harde schijf met een opslagcapaciteit van 320 GB aan boord. Het 14,1 inch grote breedbeeldscherm wordt aangestuurd door een Intel GMA 4500 MHD grafische chip en ondersteunt een maximale resolutie van 1280 x 800 pixels. Sony heeft het toetsenbord ontworpen met een ruimte tussen elke toets, wat gebruik ervan volgens het bedrijf comfortabeler maakt. Verder is de notebook voorzien van een zogeheten "12-tone music analyzer", die afgespeelde muziek in de vorm van een LED lichtshow zou kunnen weergeven. Een meer gedetailleerd overzicht van de Vaio CS kun je vinden op de website van Sony.

sony_vaio_cs_ns_550
Links Sony's 14,1 inch Vaio CS, rechts de 15,4 inch Vaio NS

Sony's Vaio NS zal verschijnen in de kleuren blauwzwart, zilver en wit en beschikt over een 15,4 inch breedbeeldscherm voorzien van Sony's XBRITE-ECO LCD technologie, die voor een scherp beeld en levendige kleuren moet zorgen. De notebook beschikt verder onder andere over een 2 GHz Intel Core 2 Duo T5800, 3 GB DDR2-6400 geheugen en een 250 GB 5400 RPM SATA harde schijf. De grafische chip betreft dezelfde als die van de CS-variant, Intels GMA 4500 MHD. Voor een meer gedetailleerd overzicht van de Vaio NS kun je terecht op de website van Sony.

De Sony Vaio CS en Sony Vaio NS zullen zonder Blue-ray drive vanaf respectievelijk US $920 en US $650 verkrijgbaar zijn, terwijl de varianten met Blu-ray drive prijskaartjes vanaf US $1070 en US $1000 meekrijgen.

Bronnen: InfoSyncWorld, Wired

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*