Western Digital 2TB schijven op de markt

20 reacties

Zoals we 16 januari al aankondigden komt Western Digital met een 2 TB harddisk op de markt. Deze Caviar Green 2 TB vormt de nieuwste toevoeging aan de milieuvriendelijke, koele en stille WD Caviar Green-productlijn. Het nieuwe 3,5-inch platform is gebaseerd op de 500 GB per platter-technologie (met 400 Gb/in2 areal density) van WD, met 32 MB cache.

wdfcaviargreen_sata32a

Een aantal technologieën moeten zorgen voor snelheid, capaciteit en prestaties van de Caviar Green 1,5 TB en 2 TB:

  • StableTrac - de motorschacht is aan beide kanten beveiligd om trillingen te minimaliseren en de platters te stabiliseren voor precieze tracking tijdens het lezen of schrijven.
  • IntelliPower - een combinatie van draaisnelheid, overdrachtssnelheid en het cachen van algoritmen voor zowel energiebesparing als consistente prestaties.
  • IntelliSeek - IntelliSeek-technologie berekent de optimale zoeksnelheid. Dit moet resulteren in een laag energieverbruik en weinig geluid en trillingen.
  • NoTouch Ramp Load-technologie - de opnamekop raakt de schijfmedia nooit aan. Dit vermindert slijtage van de opnamekop en de media. Daarnaast is de schijf beter beschermd tijdens vervoer.

De WD Caviar Green 2 TB is vanaf eind januari 2009 verkrijgbaar voor 299 Euro incl. btw.

Bron: Western Digital

« Vorig bericht Volgend bericht »
0