HP roept nog eens 54.000 accu's terug

5 reacties

In samenwerking met Amerikaanse autoriteiten op het gebied van consumentenveiligheid heeft HP bekend gemaakt dat het bedrijf 54.000 accu's gaat terugroepen. De afgelopen jaren heeft HP vaker wereldwijd verdachte accu's teruggehaald en vervangen, waaronder vorig jaar nog twee keer. Het gaat hier om accu's die meestal na langdurig gebruik te warm kunnen worden en beschadigen, waarna ook brand kan optreden. Inmiddels zijn 38 nieuwe incidenten bekend waarbij oververhitte accu's leiden tot beschadigingen en zelfs verwondingen, waardoor de lijst met potentieel gevaarlijke accu's verder is uitgebreid.

Doordat alle accu's slechts in een aantal periodes zijn gemaakt en geleverd bij specifieke modellen hoeven niet alle HP accu's worden teruggehaald. Via de support pagina is te achterhalen welke modellen mogelijk getroffen zijn. Wanneer een notebook model voorkomt in de lijst kan vervolgens worden gekeken naar de batterij barcode. Als dit laatste ook overeen komt worden gebruikers aangeraden een afdruk te maken van de supportpagina met de te doorlopen stappen om vervolgens alle open vensters op te slaan en af te sluiten. Nadat de notebook is uitgeschakeld wordt aangeraden om externe stroomadapters te verwijderen en de getroffen batterij uiteindelijk te verwijderen uit de notebook. De notebook is dan alleen nog te gebruiken in combinatie met de externe stroomadapter. HP ruilt alle getroffen batterijen kosteloos om voor nieuwe accu's.

Op de speciaal ingerichte support pagina is te achterhalen welke notebookmodellen zijn getroffen en kan een formulier worden ingevuld voor het inruilen van de accu.

HP ruilt 54.000 accu's om.

Bron: HP

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*