WD verlaagt productiekosten Caviar Green 2 TB

11 reacties

Western Digital heeft stilletjes haar Caviar Green 2 TB harde schijven vernieuwt en een aantal aanpassingen gepleegd. De 3,5 inch harde schijf heeft een toerental van 5400 r.p.m. en een cachegeheugen van 64 MB. De oude WD20EARS 00S8B1 revisie maakte gebruik van vier platters van elk 500 GB om tot een totale capaciteit van 2 TB te komen. Ook de nieuwe 00J2GB0 revisie lijkt nog steeds vier platters van elk 500 GB te bezitten, maar heeft in de behuizing en PCB een aantal aanpassingen gekregen.

Zo is het PCB behoorlijk verkleind en komt het ontwerp nu overeen met dat van het 1 TB model. Ook de metalen behuizing heeft een aantal aanpassingen gekregen en toont opnieuw een aantal gelijkenissen met de 1 TB versie. Vermoedelijk zorgt het kleinere PCB ontwerp in combinatie met het standaardiseren van de metalen behuizing voor verlaagde productiekosten. Het is voorlopig echter nog onbekend of de 00J2GB0 revisie ook prestatieverschillen toont met de oudere versie of een verbeterde firmware heeft.

Waarschijnlijk zorgt het verlagen van de productiekosten op termijn ook voor lagere adviesprijzen in de winkels. De harde schijven met hoge capaciteit zouden hierdoor goedkoper verkrijgbaar zijn waarmee de harde schijven beter kunnen concurreren tegen de opkomende SSD markt.

De twee revisies van de WD Caviar Green 2 TB harde schijf naast elkaar. Links de nieuwe revisie, rechts de oude.

Het PCB ontwerp van de nieuwe revisie (links) is verkleind ten opzichte van de oude revisie (rechts).

Vergeleken met het 1 TB model toont de nieuwe revisie een opvallende gelijkenis in het PCB ontwerp.

Afbeeldingen afkomstig van vr-zone.

Bron: Vr-zone


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Western Digital Caviar Green 2TB (SATA2, 64MB)

Western Digital Caviar Green 2TB (SATA2, 64MB)

  • Harddisk
  • 2 TB
  • 5400 rpm
  • Serial ATA 300
  • 3.5 inch
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*