VisionTek plakt Killer 2100 op HD 5770

13 reacties

VisionTek stapt in de voetsporen van PowerColor door een Radeon HD 5770 met onboard netwerkchip uit te brengen. De tot de Killer HD 5770 gedoopte videokaart combineert de features van een standaard AMD Juniper videochip met een Bigfoot Networks Killer E2100 Gigabit netwerkprocessor, die speciaal voor gamers ontwikkeld is.

De Killer HD 5770 integreert zodoende de functionaliteit van twee producten op één printplaat en wordt door de fabrikant bestempeld als dé oplossing voor gamers. Het ontbreken van vermeldingen van klokfrequenties doet vermoeden dat de GPU en het 1 GB GDDR5-geheugen op standaard snelheden werken. Wel wordt aangegeven dat de Killer E2100 chip op 400 MHz geklokt is.

Qua aansluitingen herkennen we tweemaal DVI, één HDMI-uitgang en natuurlijk een RJ-45 connector voor een netwerkkabel. Ondanks de netwerkchip blijft de Killer Radeon HD 5770 voldoende hebben aan de stroomvoorziening van het PCI-Express 2.0 x16 slot en één 6-pin PCI-Express stroomconnector.

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat VisionTek haar nieuwste aanwinst in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten zal aanbieden. De adviesprijs bedraagt daar US $199,99. Of en wanneer de kaart ook richting Europa komt is op dit moment nog niet te zeggen.

Bron: VisionTek

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*