Foxconn bespreekt Quantum Force P67 bord

6 reacties

Foxconn produceert al een aantal jaren de zogeheten Quantum Force moederborden voor de high-end markt die voornamelijk uit gamers en overklokkers bestaat. Tijdens een interview met de fabrikant werd duidelijk dat we ook een Sandy Bridge compatibele telg met LGA1155 socket binnen de serie mogen verwachten. Weinig verrassend zal het bord door het leven gaan als de Quantum Force P67.

Het voornamelijk in zwart met roodtinten uitgevoerde moederbord zal uiteraard gebaseerd zijn rondom Intels P67 chipset. Naast de processorsocket vinden we twaalf stroomfasen voor de CPU en nog eens twee voor de maximaal vier DDR3-modules. Met de doelgroep in het achterhoofd heeft Foxconn 'instant overclocking' knoppen op de printplaat gesoldeerd, waarmee je zonder tussenkomst van het BIOS de CPU-klokfrequentie kunt aanpassen. Er zijn bovendien twee BIOS-chips geïmplementeerd, die allebei van een andere configuratie voorzien kunnen worden. Met een jumper kun je tussen de twee schakelen.

Voor videokaarten zijn twee PCI-Express 2.0 x16 sleuven aanwezig, die wanneer beide gevuld in x8/x8 modus werken. Zowel CrossFireX als SLI wordt ondersteund. De overige slots hebben gestalte gekregen in driemaal PCI-Express 2.0 x1 en eenmaal PCI. Voor opslagapparatuur zijn er twee SATA 6 Gbit/s poorten en vier met 3 Gbit/s snelheid. Op een modern moederbord mag USB3.0 ook niet ontbreken en zodoende zijn er twee connectors ondergebracht bij het I/O-gedeelte.

Afgezien van de overklokfeatures richt Foxconn op een scherpe prijs voor haar Quantum Force P67 moederbord. Vanaf het begin van de ontwikkeling heeft het bedrijf 'betaalbaar' en 'veel waar voor je geld' als speerpunten aangehouden. Concreet betekent dit dat het bord voor ongeveer €150 in de (digitale) schappen moet komen te liggen.

Bron: TweakTown

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*