NEC presenteert 30" vlaggenschip

9 reacties

Naar eigen zeggen lanceert NEC haar vlaggenschip als het aankomt op monitoren voor de professionele markt met de PA301W. Dit 30" scherm is voorzien van een 10-bit P-IPS paneel met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Het paneel heeft horizontale en verticale kijkhoeken van 178°. Voor een goede kleurenweergave is het scherm uitgerust met een 14-bit LUT en een 3D LUT voor nauwkeurige overgang en weergave van kleuren. De monitor heeft dan ook een gamut van 98% oftewel 107% van het Adobe RGB kleurenspectrum.

Naast de uitgebreide kleurenweergave heeft de monitor een statische contrastverhouding van 1000:1 en een helderheid van 350 candela per vierkante meter. De reactietijd van 6 ms voor grijs-naar-grijs is ruimschoots voldoende voor beeldbewerking. De achtergrondverlichting wordt automatisch aangepast om te compenseren voor de leeftijd van de verlichting en daarmee een afwijkende witbalans. Een omgevingssensor kan worden gebruikt om de helderheid aan te passen afhankelijk van de omgevingsverlichting om vermoeide ogen te voorkomen en energie te besparen. In het menu is een koolstofmeter terug te vinden waarmee kan worden getoond hoeveel het scherm heeft verbruikt gedurende de levensduur en heeft bespaard ten opzichte van andere monitoren met een hoger energieverbruik.

Het scherm kan worden aangesloten met twee DVI-D connectoren of twee DisplayPort aansluitingen. Daarnaast dient een USB kabel te worden aangesloten om gebruik te maken van de geïntegreerde USB 2.0 hub. De standaard is 150 mm in hoogte verstelbaar en zorgt ervoor dat de monitor ook kan worden gedraaid.

De NEC PA301W heeft een fabrieksgarantie van drie jaar. Het topmodel is binnenkort leverbaar vanaf ongeveer € 2000.

NEC lanceert 30" monitor voor professionele markt.

Bron: NEC


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
NEC MultiSync PA301W

NEC MultiSync PA301W

  • 29.8 inch
  • 2560x1600
  • 101 ppi
  • IPS / PLS / AHVA
  • DisplayPort
  • 6 ms
  • 300 cd/m²
  • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*