Samsung Smart View app stuurt beeld naar smartphone

Door , bron: SlashGear


Samsung heeft een speciale Smart View applicatie ontwikkeld voor televisies uit zijn eigen assortiment. De app is geschikt voor Android-gebaseerde toestellen van de fabrikant zelf en maakt het mogelijk om audio- en videocontent naar smartphones en tablets te streamen. Hoewel op het moment alleen de Galaxy S II wordt ondersteund, zullen er op termijn ook versies voor de eerste generatie Galaxy S, de Galaxy Player en Galaxy Tab uitkomen.

Met de Smart View app geïnstalleerd, kun je multimedia vanaf een Samsung televisie streamen naar een Android toestel. Alle media die de televisie afspeelt, alsook de op de TV geïnstalleerde Smart View applicaties worden daarmee vanaf een smartphone of tablet toegankelijk. Tegelijkertijd kan het mobiele apparaat dankzij de app ook ingezet worden als afstandsbediening om de televisie te bedienen.

Televisies uit Samsungs D7000, D8000 en D9500 series zijn geschikt, in combinatie met de voornoemde smartphones en tablets. Een vereiste is wel dat je de televisie en het apparaat waarop de app staat in hetzelfde draadloze netwerk configureert. Doordat er draadloos gestreamd wordt, is er sprake van een kleine vertraging in de weergegeven content. De app kan probleemloos overweg met meerdere televisies, mocht je meer dan één compatibele TV in huis hebben.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*