Bitfenix brengt Merc behuizingen op de markt

14 reacties

Nadat we begin juli schreven over een witte Shinobi behuizing, komt Bitfenix nu met de Merc op de markt. Deze mid-tower behuizing heeft plek voor een ATX-moederbord en zou een goede featureset combineren met een goede adviesprijs. Qua uiterlijk heeft Bitfenix gekozen voor een zwarte binnen- en buitenkant waarbij gebruikers voldoende mogelijkheden hebben om ventilatoren te plaatsen. Hierbij heeft de fabrikant gekozen om twee versies op de markt te brengen, de Merc Alpha en Merc Beta.

De Alpha heeft bovenin een ventilatierooster waarachter twee extra 120 mm ventilatoren geplaatst kunnen worden, de Beta daarentegen heeft zonder dit rooster een strakker uiterlijk meegekregen. Bij beide behuizingen kan men aan de voorkant twee 120 mm ventilatoren plaatsen, onderin de kast is plek voor een 120 mm ventilator, verder kunnen twee 120 mm fans in het zijpaneel geplaatst worden en standaard is aan de achterkant al één 120 mm exemplaar gemonteerd.

De Merc behuizingen hebben drie 5,25-inch, zeven 3,5-inch en twee 2,5-inch bays. Aan de bovenzijde vinden we vier USB 2.0-aansluitingen, middels het USB 3.0 aansluitpaneel kan men uiteraard ook USB 3.0-aansluitingen creëren. Tevens heeft de fabrikant gedacht aan gaten zodat kabels netjes weggewerkt kunnen worden waardoor een goede airflow door de kast mogelijk moet zijn.

Alle specificaties en mogelijkheden van de Merc worden in deze video uiteengezet. De Bitfenix Merc Alpha en Merc Beta hebben een adviesprijs van respectievelijk 32,90 Euro en 39 Euro.

De Merc Alpha met ventilatierooster aan de bovenzijde

De Merc Beta heeft een gladde bovenkant zonder rooster

Bron: Bitfenix

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*