Draadloos printen vanaf iPhone en iPad met Lantronix printserver

5 reacties

Lantronix springt naar eigen zeggen in het gat dat ontstaan is door de afwezigheid van een printfunctie naar netwerkprinters op iPhones en iPads. Met name in zakelijke omgevingen zou deze beperking op de populaire smartphones en tablets een doorn in het oog zijn. De oplossing is de xPrintServer, een printserver zo groot als een iPhone en die eenvoudig een bestaande infrastructuur kan uitbreiden.

Lantronix illustreert de frustraties van bedrijven met behulp van een enigszins gekscherend promotiefilmpje. De beperkingen van het draadloos printen vanaf een Apple smartphone of tablet naar een netwerkprinter zouden eenvoudig verholpen kunnen worden met de xPrintServer. Dit apparaatje met de afmetingen en vormgeving van een iPhone wordt bedraad aangesloten op een netwerk, waarna de mobiele apparaten draadloos printopdrachten kunnen versturen.

Duidelijk is dat Lantronix de eenvoud van de installatie wil benadrukken: het zou een kwestie van uitpakken, aansluiten en printen moeten zijn, waarbij geen configuratie aan te pas hoeft te komen. De xPrintServer ondersteunt printers die via het JetDirect/AppSocket, LPD of IP protocol kunnen communiceren. De printserver heeft zijn eigen stroomvoorziening en een resetknop voor het geval dat.

De xPrintServer is geschikt om te gebruiken met alle iPads, de iPhone 3GS en nieuwer en alle iPod Touch' vanaf de derde generatie. Bovendien dient minstens iOS 4.2 geïnstalleerd te zijn. Het apparaatje moet volgend kwartaal verkrijgbaar worden op zowel de Europese als de Amerikaanse markt. Voor laatstgenoemde is de adviesprijs op $149,95 bepaald.

Bron: Lantronix

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*