Corsair stelt draadloze Vengeance 2000 gamersheadset voor

4 reacties

Corsair heeft zijn assortiment voor gamers uitgebreid met een nieuwe draadloze headset die ruimtelijk geluid zeer nauwkeurig moet kunnen weergeven. De Vengeance 2000 heeft een draadloos bereik van ruim 12 meter en maakt gebruik van relatief grote 50 mm drivers. De headset zal in juni verkrijgbaar worden en in de Verenigde State $149 gaan kosten.

De Vengeance 2000 wordt gepositioneerd als high-end gaming headset die bij uitstek geschikt is voor het 'reproduceren' van 5.1 en 7.1 geluid. Hiervoor maakt de fabrikant naar eigen gebruik van geoptimaliseerde head-related transfer functions om audio ruimtelijk te positioneren. Hoewel uitsluitsel vooralsnog ontbreekt, suggereert dit dat het in feite om een stereoheadset gaat die softwarematig surround geluid genereert.

De toegepaste drivers zijn relatief groot, met een diameter van 50 mm, en zorgen volgens Corsair zowel voor kraakheldere stemmen als een diepe bas. De oorkussens zijn bedoeld om over je oren te sluiten en op die manier omgevingsgeluid af te schermen. De microfoon is unidirectioneel uitgevoerd en kan omhoog geklapt worden wanneer niet gebruikt.

Corsairs nieuwe Vengeance product komt met een draadloze USB-adapter, die met de headset communiceert over de populaire 2,4 GHz band. Een verlengkabel annex dockingstation voor de adapter wordt bovendien meegeleverd. De accu in de headset is goed voor tien uur onafgebroken gamen en kan weer via een microUSB-aansluiting opgeladen worden.

Bron: Corsair

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*