TP-Link komt met N600 Wireless dual-band USB adapter

7 reacties

TP-Link heeft een nieuwe USB netwerkadapter gelanceerd die elke computer of laptop in één keer geschikt maakt voor draadloze netwerkverbindingen op zowel de 2,4 GHz als op de 5 GHz frequentieband. De dual-band adapter werkt met twee antennes voor elke frequentie, zodat theoretische snelheden tot 300 Mbps op beide frequenties mogelijk zijn. De dual-band adapter van TP-Link werkt via USB 2.0 en heeft dezelfde afmetingen als een uit de kluiten gewassen geheugenstick.

Volgens TP-Link biedt de 5 GHz band de meeste snelheid en stabiliteit, omdat deze frequentie nog relatief weinig gebruikt wordt in verhouding tot de 2,4 GHz band. Daardoor leent de 5 GHz band zich goed voor de meest kritische toepassingen, zoals het streamen van HD video en online gaming. De installatie van een netwerkadapter kan niet moeilijk zijn, maar desondanks maakt TP-Link het de minder ervaren gebruikers toch nog iets makkelijker. Zo heeft deze stick ook een WPS knop aan boord, waarmee nog sneller een verbinding gelegd kan worden met het thuisnetwerk. De meegeleverde Easy Wireless Configuration software is een leuke extra, maar over het algemeen is de functionaliteit die in Windows zelf ingebakken zit al voldoende om draadloze netwerken te beheren en verbindingen te maken.

De N600 Wireless Dual Band USB Adapter (modelnummer: TL-WDN3200) moet vanaf eind april verkrijgbaar zijn en zal een adviesprijs hebben van $29,99. De stick werkt gegarandeerd op de 32- en 64-bits versies van Windows XP, Vista en 7.

Nieuwe USB 2.0 netwerkadapter van TP-Link doet zowel 2,4 als 5 GHz

Bron: Techpowerup

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*