Mini SSD's die nauwelijks groter zijn dan de connector

19 reacties

RunCore heeft een compacte SSD ontwikkeld die in veel gevallen slechts ietsjes groter is dan een SATA connector. De RunCore Mini DOM SSD maakt gebruik van een SATA 3,0 Gbit/s interface in drie verschillende configuraties. Allereerst is er de SATA connector met verticale 7-pin, ten tweede een horizontale 7-pin connector en ten derde een SSD die even groot is als de SATA connector en stroomconnector naast elkaar. De eerste twee versies maken gebruik van een 7-volt of 5-volt aansluiting.

De SSD's krijgen capaciteiten tussen de 8 GB en 64 GB en worden geleverd in een commerciële uitvoering en industriële uitvoering. De eerste versie is geschikt voor temperaturen van 0° Celsius tot en met 70° Celsius, terwijl de industriële versies van -40° Celsius tot en met 85° Celsius blijven werken. De sequentiële lees- en schijfsnelheden bedragen respectievelijk 112,7 MByte/s en 47 MByte/s, hoewel de lees- en schrijfsnelheden voor 4K bestanden nog 12 MByte/s en 0,6 MByte/s bedraagt, een limitatie door gebruik te maken van een kleine controller en enkele flashchip.

RunCore gebruikt een 104-ball FBGA verpakking met een enkele chip die onder andere ook schrijfbeveiliging kan bieden. Eveneens is er een vernietigingsmodus waarbij alle opgeslagen data volledig kan worden vernietigd in een kort tijd bestek. De RunCore Mini DOM SSD is hiermee een goede kandidaat voor militaire systemen.

Bron: RunCore

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*