MSI lanceert Z77A-GD80 moederbord met Thunderbolt

11 reacties

Op de afgelopen CeBIT beurs toonde MSI ons haar Z77A-GD80 met Thunderbolt aansluiting en eind april doken de eerste foto’s van het moederbord op. Middels een persbericht heeft MSI de Z77A-GD80 officieel gelanceerd en worden ook alle specificaties uit de doeken gedaan.

Zoals reeds bekend was heeft MSI een Thunderbolt-aansluiting op het moederbord geplaatst. Verder heeft men Military Class III componenten gebruikt waarmee een stabiele werking gegarandeerd moet worden. Ook is OC Genie II geïntegreerd die de processor, het geheugen en de videokaart automatisch voorziet van een overklok. Ook zouden de prestaties van de harde schijven en eventuele solid state drives geoptimaliseerd worden terwijl het stroomgebruik dankzij Active Phase Switching (APS), Super Ferrite Chokes (SFC), Hi-c condensatoren en de DrMOS II technologie binnen de perken moet blijven.

Op de Z77A-GD80 is plek voor maximaal 64 GB DDR3-geheugen, officieel biedt het moederbord ondersteuning voor snelheden tot 2667 MHz. Er zijn twee SATA 6 Gbit/s-aansluitingen aanwezig die in een RAID setup geplaatst kunnen worden, daarnaast vinden we nog twee SATA 6 Gbit/s-aansluitingen. Van de iets langzamere SATA 3 Gbit/s interface heeft MSI vier aansluitingen op het moederbord geplaatst, ook hierbij kan men de schijven in een RAID setup plaatsen. Qua uitbreidingssloten zijn er drie PCI-Express 3.0 x16 en vier PCI-Express 1.0 x1 sloten aanwezig, hierbij is het mogelijk om gebruik te maken van AMD CrossFire en Nvidia SLI.

In totaal is er vier maal USB 3.0 en tien keer USB 2.0 aanwezig en achterop het I/O paneel vinden nog een Intel Gigabit netwerkaansluiting en mini-DispayPort, HDMI en D-Sub. Gebruikers hebben de beschikking over 7.1 kanaals audio met ondersteuning voor THX TruStudioPro.

Actuele prijzen van het MSI Z77A-GD80 moederbord met Thunderbolt aansluiting zijn te vinden in de Hardware.Info Prijsvergelijker.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een grotere versie

Bron: MSI


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Silver Award MSI Z77A-GD80

MSI Z77A-GD80

  • ATX
  • Socket 1155
  • Intel Z77
  • DDR3
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*