Computex: Corsairs 4e generatie SSD's heeft LAMD controller

Door


Corsair toont op Computex dit jaar haar vierde generatie SSD's. Deze worden aangestuurd door een naar eigen zeggen exclusief voor Corsair beschikbare 6 Gb/s LM87800 controller, afkomstig van het bedrijf LAMD. Dat is niet gerelateerd aan AMD, de naam staat voor Link_A_Media Devices.

De nieuwe SSD's van Corsair komen beschikbaar in twee series, de Neutron Series en de Neutron GTX. De leverbare capaciteiten in die laatste serie zijn 120, 240 en 480 GB, wat duidt op een behoorlijke omvangrijke overprovisioning, vergelijkbaar met veel SandForce-gebaseerde SSD's. Ze moeten 90.000 random read/write IOPS leveren en doorvoersnelheden van 555 MB/s (lezen) en 500 MB/s (schrijven).

De 'gewone' Neutron Series komt beschikbaar in 120 en 240 GB versies, biedt ook 90K IOPS voor lezen, maar 'slechts' 85.000 IOPS voor schrijven, met snelheden van 555 MB/s voor lezen en 370 MB/s voor schrijven.

Standaard onderdeel van de LAMD-controller zijn foutcorrectie en wear leveling technologie (inclusief TRIM-ondersteuning), die een lange levensduur van de gebruikte NAND chips moet garanderen. Voldoende in ieder geval voor Corsair om 5 jaar garantie te bieden op zowel de Neutron als de Neutron GTX-modellen.

De SSD's hebben de bekende form factor van 2,5" notebook harddisks en een hoogte van 7 mm. Standaard worden ze geleverd met een 3,5" adapter voor desktop gebruik. Ze moeten beschikbaar zijn vanaf juli, prijzen zijn op moment van schrijven nog niet bekend.


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken vijf producten

Dossier

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*