Computex: ASUS UX21A met touchscreen en UX31A met mat scherm

3 reacties

ASUS lanceerde eind vorig jaar de UX21E en de ZenBook UX31E ultrabooks. Deze zullen binnenkort worden opgevolgd door de UX21A en de UX31A modellen, die gebruik maken van een Ivy Bridge in.p.v. een Sandy Bridge processor. Daarnaast hebben ze nog een aantal verbeteringen: beide zullen een Full HD scherm hebben met 1920x1080 beeldpunten, dat gebruik maakt van IPS-technologie. Daarnaast zal het 13-inch model ook verkrijgbaar zijn met een mat IPS-paneel en een extra USB 3.0-poort, VGA en een verlicht toetsenbord. Kort erna zal de UX32 op de markt komen, eveneens voorzien van Ivy Bridge, maar iets dikker doordat deze gebruik maakt van een hybride SSD. De precieze specificaties voor Nederland moeten nog bekend gemaakt worden, maar wij konden dit laatste model al even bekijken op Computex, evenals een speciale toekomstige versie van de UX21A die voorzien is van een touchscreen.


Tijdens de Computex laat ASUS namelijk al modellen zien die pas rond het einde van dit jaar op de markt zullen komen. Zoals de UX21A  uitvoering met touchscreen: het een 11,6-inch aanraakscherm kan gelijktijdig tien verschillende aanslagen waarnemen. Het IPS paneel heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en kijkhoeken van 178°. Onze eerste bevindingen van het nieuwe scherm zijn in elk geval al zeer positief.

Naast het nieuwe scherm maakt de UX21A uiteraard gebruik van een nieuwe mobiele Intel Ivy Bridge processor met de Intel HD 4000 grafische chip. Het systeem krijgt 4 GB DDR3 geheugen met een kloksnelheid van 1600 MHz en een SSD met capaciteiten tot 256 GB. Het apparaat zal afmetingen krijgen van 29,9 cm bij 19,7 cm bij 1,8 cm wanneer het scherm is ingeklapt met een totaalgewicht van 1,2 kilogram.

De ZenBook UX31 krijgt eveneens opvolgers waarbij vooral weer het scherm drastisch wordt verbeterd. Naast de UX31A komt er dus een UX32. Ook dit 13,3-inch model heeft een scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en een (optioneel mat) IPS paneel - een touchscreen uitvoering ligt in het verschiet voor later dit jaar, na verschijnen van Windows 8. Uiteraard zal ook de UX32 een Intel Ivy Bridge processor gaan gebruiken, met een iets grotere geheugencapaciteit dan de UX31(A): maximaal 6 GB geheugen. Als opslagmedium beschikt dit model niet over een enkele SSD, maar over een speciale 7 mm dikke harde schijf met een capaciteit van 500 GB en een aparte 24 GB SSD die als cache dient.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0