Computex: EVGA heeft nieuwe 1500 watt voeding gereed

12 reacties

EVGA kwam in 2010 met haar eigen voeding op de proppen, de Classified SR-2. Deze voeding werd speciaal gebouwd voor het gelijknamige moederbord van EVGA, dat twee Xeon processors op socket LGA1366 kon huisvesten. Na bijna twee jaar komt het bedrijf nu weer met een nieuwe voeding op de proppen, dit keer een model met 1500 watt aan vermogen. De behuizing van deze voeding is zwart met rood, in lijn met de moederborden en videokaarten van EVGA.

Deze nieuwe creatie zal door het leven gaan als de 'Supernova NEX-1500W Gold Classified' en kan 20 Ampere leveren over acht gescheiden 12V lijnen. Dat lijkt misschien minder ideaal voor de overklokkers onder ons, die juist de voorkeur uitspreken voor één krachtige 12V rail. Gelukkig heeft EVGA daar ook aan gedacht, want de voeding kan overschakelen naar één 12V rail. Een andere feature die overklokkers zullen waarderen is de overdrive functie, waarin de voeding continu 1650 watt kan leveren aan de hardware. Op deze stand gaat de ventilator wel een stuk sneller draaien.

Verder wijst EVGA ons op de dikkere stroomkabel en de hoogwaardige afwerking, ook aan de binnenkant. Zo zijn ook de kabels in de voeding zelf individueel gesleeved. De voeding is volledig modulair uitgevoerd, zodat alleen de kabels aangesloten kunnen worden die echt nodig zijn. We tellen naast de 24-pins ATX-connector ook twee achtpins 12V CPU aansluitingen, acht PCI-Express 8-pins connectoren voor het aansluiten van grafische kaarten en nog een aantal stekkers voor minder energieslurpende hardware (SATA en molex).

Deze nieuwe 1500 watt voeding van EVGA heeft een 80 Plus Gold certificaat en een USB aansluiting. Dat eerste spreekt voor zich, maar ook die USB aansluiting is interessant. Deze kan worden aangesloten op het moederbord, waarna de gebruiker via software van EVGA de verschillende voltages van de voeding kan regelen. In eerste instantie komt er een 1500 watt model, later zal EVGA ook lagere wattages aan de nieuwe reeks toevoegen. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

EVGA Supernova NEX-1500W Gold Classified voeding

« Vorig bericht Volgend bericht »
0