Western Digital 2 TB schijf in 2,5'' formaat gespot in Japan

Door , bron: Akiba PC Watch


Vorig jaar wist Fudzilla al te melden dat Western Digital werkt aan een nieuwe 2 TB schijf in het 2,5'' formaat, bedoeld voor externe opslag zoals de Western Digital My Passport Studio. We hebben nog even moeten wachten, maar nu zijn deze 2 TB schijven ook in de losse verkoop opgedoken. Het Japanse Akiba PC Watch publiceerde onlangs namelijk een aantal foto's van deze harde schijf, die met een dikte van 15 millimeter niet geschikt is voor een normale laptop. Wel kan deze 2,5'' schijf gebruikt worden voor externe opslag en voor in een HTPC of server. Daar is de dikte van de schijf meestal niet beperkt tot de standaard van 9,5 millimeter.

De schijf van Western Digital luistert naar de naam WD20NPVT en draait op een snelheid van ongeveer 4.500 tot 5.400 toeren per minuut. Dankzij de IntelliPower technologie kan de schijf haar draaisnelheid aanpassen, om op die manier stroom te besparen. Het opspinnen van de vele platters kost wel wat meer energie, want de schijf zou 0,75 Ampère nodig hebben op de 5V lijn (3,75 watt). Na het opstarten is de schijf natuurlijk wel een stuk zuiniger met een 'idle' verbruik van 0,2 watt en een 'actief' verbruik van 1,7 watt. De schijf heeft een SATA 3 Gbps interface en een cache van 8 MB. Het schijfje weegt volgens de datasheet van Western Digital 180 gram. De geluidsproductie zou op 25 dB(A) liggen.

Onderstaande foto's laten zien dat de schijf vrij recent geproduceerd is, namelijk op 14 juli 2012 in een fabriek in Thailand. De prijs waarvoor deze 2 TB schijf in de schappen werd gezet was 18.800 Japanse yen, omgerekend is dat €197,95. Deze harde schijf staat ook al in onze eigen prijsvergelijker, maar dan voor een veel hogere prijs van €225 tot €250 en met een onbekende levertijd. De externe variant (WD My Passport 2TB) hebben we onlangs bekeken in deze test, de schijf de WD20NMWV die in dat model is verwerk heeft geen SATA- maar een USB-aansluiting op het moederbord.

Western Digital 2 TB schijf in 2,5'' formaat opgedoken in Japanse winkel


In dit nieuwsbericht besproken product

  Product Laagste prijs

Western Digital Scorpio Green 2TB (SATA2, 8MB)

Harddisk, 2000 GB, 5200 rpm, Serial ATA 300, 2.5 inch

Specificaties Testresultaten Reviews

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*