Corsair Neutron SSD's eindelijk beschikbaar

Door , bron: Techpowerup


Corsair's nieuwste Neutron SSD's werden twee maanden geleden al aangekondigd en staan ook al enige tijd in onze prijsvergelijker, maar zouden vanaf nu ook daadwerkelijk verkrijgbaar moeten zijn. Deze nieuwe SSD's gebruiken een controller van het bedrijf LAMD (Link_A_Media Device's) en zouden ongeveer even goede prestaties moeten leveren als de bekende SF-2281 controller van LSI-SandForce. Ten tijde van de Computex schreven we al het nodige over deze SSD's van Corsair, die in capaciteiten van 120 tot en met 480 GB op de markt zullen komen.

De reguliere Neutron SSD wordt geleverd in 120 en 240 GB uitvoering, terwijl de iets snellere Neuton GTX ook een 480 GB variant kent. De maximale doorvoersnelheid die de Neutron SSD's kunnen halen is 555 MB/s bij het lezen van data en 85.000 tot 90.000 IOPS bij het lezen en schrijven van 4K bestandjes. De snellere GTX versie zou schrijven met maximaal 500 MB/s, de gewone Neutron doet 370 MB/s. De nieuwe Corsair SSD's zijn op het moment van schrijven nog wel een paar tientjes duurder dan andere SATA 6 Gbps SSD's, maar dat kan in de toekomst nog veranderen.

De Neutron SSD's hebben een 2,5'' form-factor en zijn slechts 7 mm dik. De LM87800 controller biedt TRIM ondersteuning en wear-leveling functionaliteit.

Corsair Neutron SSD's eindelijk verkrijgbaar


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken vijf producten

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*