Sitecom router met Do-not-track-functie

Door , bron: Sitecom


Sitecom en SurfRight breiden hun Cloud Security uit met de Do-not-track functie. Do-not-track is een privacy standaard waarmee je via je webbrowser websites kunt laten weten dat het surfgedrag niet bijgehouden mag worden. Surfgedrag wordt doorgaans veelal aan derden verkocht, gebruikt voor bezoekanalyses en om doelgerichte reclames te tonen. Doordat de Do-not-track-functionaliteit nu op de router is geïntegreerd wordt het mogelijk om niet alleen vanaf een webbrowser op een PC of Mac gebruik te maken van de Do-not-track privacy functie, maar ook vanuit andere web-toepassingen en vanaf een smartphone of tablet zoals de iPad.

Do-not-track in Sitecom Cloud Security wordt overigens niet automatisch geactiveerd. Als eindgebruiker kun je de functie activeren via de gebruikersinterface, net zoals je dat met bijvoorbeeld de advertentieblokkering doet. Cloud Security moet je vanaf de router bescherming bieden tegen virussen en andere malware, phishing, schadelijke webpagina’s en misbruik van bugs en kwetsbaarheden in populaire software, maar kan ook reclames van advertentienetwerken blokkeren. Het proactief blokkeren van online advertenties van deze advertentienetwerken moet de beveiliging verhogen.

In december lanceert Sitecom de X-series 3.0 routers die voorzien zijn van Sitecom Cloud Security met de Do-not-track functie. Wanneer je een Sitecom router met Sitecom Cloud Security in je bezit hebt, wordt de nieuwe firmware automatisch aangeboden. De nieuwe WLR-6000 Wireless Gigabit Router N750 X6 kent een adviesprijs van € 129,99.


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*