Plextor voert snelheid van M5 Pro op met Xtreme-firmware

5 reacties

In de loop van volgende week gaat Plextor een update uitbrengen van zijn firmware voor zijn M5 Pro SSD-reeks. Het is nog niet precies bekend op welke dag deze bijgewerkte 1.02 'Xtreme'-firmware op de officiële website zal verschijnen, zo laat de fabrikant ons weten. Wel is zeker dat het bedrijf de snelheden van de met een Hardware.Info Gold Award-bekroonde schijf wil gaan opkrikken.

Plextor claimt dat de SSD, die voorzien is van een Marvell 88SS9187-controller en 19 nm NAND-flashgeheugen, nu de barrière van 100.000 IOPS moet gaan slechten als er willekeurige leesacties uitgevoerd worden. Als de claims kloppen, dan zou het een verbetering van bijna acht procent zijn. Na deze prestatieverhogende update zal de SSD, die zo'n 2,4 miljoen uur moet kunnen werken, voortaan door het leven gaan als M5 Pro Xtreme. De firmware zal zeer waarschijnlijk op alle modellen zitten die nu van de band rollen.

De random write-snelheden zouden omhoog gaan naar 88.000 IOPS terwijl de M5 Pro in zijn huidige staat in onze eigen Iometer-tests zo'n 84.500 IOPS scoort. De sequentiële schrijf- en leessnelheden zouden op respectievelijk 470 en 540 MB per seconde moeten komen te liggen, wat ook een vooruitgang van meerdere procenten zou betekenen.

Bron: Plextor

« Vorig bericht Volgend bericht »
0