AMD stopt als technisch partner van Ferrari

7 reacties

Autosportliefhebbers zal het niet ontgaan zijn dat Scuderia Ferrari de F138 heeft gepresenteerd. Deze bolide moet het F1 kampioenschap voor 2013 binnenhalen en zal bereden worden door de coureurs Alonso en Massa. Wie echter goed gekeken heeft zal gezien hebben dat na twaalf jaar het logo van Advanced Micro Devices ontbreekt, tevens maakt AMD niet langer deel uit van de lijst met technische partners.

Boze tongen beweren dat de samenwerking tussen Acer en Intel de reden is geweest dat AMD de sponsoring met Ferrari heeft gestopt. AMD heeft namelijk in het verleden geregeld - onder de vlag van Acer - apparaten gelanceerd waarbij ontwerpers van Ferrari zorgden voor distinctieve kenmerk van het autosportmerk. We kunnen ons echter ook voorstellen dat AMD enkel heeft gekozen om het budget wat naar de sponsoring ging op een andere manier te investeren.

Frappant detail is dat de sponsoring op het moment van schrijven nog wel op de website van AMD staat, maar dat AMD als partner is verdwenen op de website van Ferrari.


Het logo van AMD pronkte voor het eerst op de F2002


De F138 zonder sponsoring van AMD

Bron: Bright Side of News

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*