ICY Dock komt met externe USB 3.0 RAID-behuizing

8 reacties

ICY Dock heeft een nieuwe externe HDD behuizing van aluminium aangekondigd. Het apparaat draagt de naam ICYRaid MB662U3-2S en is geschikt voor twee 3,5-inch SATA 6 Gb/s harde schijven met een maximale capaciteit van 4 TB per stuk. Hij wordt middels USB 3.0 met de computer verbonden waarmee theoretisch gezien snelheden tot 5 Gb/s mogelijk zijn.

De behuizing biedt uitgebreide RAID mogelijkheden. Achterop zit een schakelaar waarmee de schijven in vier verschillende standen kunnen worden gezet. De eerste stand, JBOD, zorgt ervoor dat de schijven afzonderlijk naast elkaar draaien. De tweede stand, BIG, combineert de twee schijven tot een zo groot mogelijke capaciteit. De derde stand, RAID0, combineert de twee schijven waarbij de data verdeeld wordt om op deze manier maximale overdrachtsnelheden te bereiken. De laatste stand, RAID1, zorgt ervoor dat de tweede schijf constant een backup draait van de eerste wat zorgt voor extra veiligheid.

Achterop de behuizing zijn nog twee schakelaars te vinden. Één ervan is simpelweg om de LED-indicator indien gewenst uit te schakelen. Met de andere schakelaar kan de powersaving modus in- en uitgeschakeld worden. Deze regelt of de schijven blijven draaien wanneer de gebruiker de computer bijvoorbeeld in slaapstand zet. Verder is de behuizing voorzien van een 40 mm Sunon MAGLev ventilator met regelbare draaisnelheid. Het geheel wordt van stroom voorzien middels een meegeleverde 12V adapter.

ICY Dock geeft drie jaar garantie op de nieuwe behuizing. Over prijs en beschikbaarheid is nog niets bekend.

Bron: ICY Dock

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*