Mysterieuze video 'Google Chromebook Pixel' duikt op

16 reacties

Je hebt berichten waarvan je van tevoren niet weet of ze berusten of feit of fictie, en de controlemogelijkheden afwezig zijn. Toch vinden we het bericht over een video met een mogelijke door Google ontworpen concurrent voor de MacBook Pro Retina teveel tot de verbeelding spreken, om er geen aandacht aan te besteden. De lezer is echter gewaarschuwd: mogelijk betreft het hier bovengemiddeld goede kwaliteit huisvlijt van iemand met enige vrije tijd... Lees verder om de video waar het om gaat te bekijken.


De oorspronkelijke video is inmiddels alweer offline gehaald, maar zoals het gezegde luidt: 'als het op internet staat, is het voor altijd' en dus kan je hieronder bekijken waar het over gaat. De video lijkt een soort promofilmpje te zijn voor een nog te verschijnen apparaat, de 'Chromebook Pixel' van Google. Belangrijkste kenmerk: het beeldscherm met '4 miljoen pixels' wat neerkomt op een resolutie van 2560x1700 beeldpunten, althans volgens Chrome-vorser François Beaufort.

Google Chromebook Pixel

Het klinkt onwaarschijnlijk, aangezien Google tot dusver altijd met partners samenwerkte voor de hardware onder eigen naam. Echter, in november vorig jaar claimde de China Times al dat Google een Chromebook ging lanceren met een 12,85-inch aanraakscherm, met bestellingen geplaatst bij de grote ODM-fabrikanten Compal en Wintek. Dat sluit aan bij de boodschap in de video dat de Chromebook Pixel  "geheel door Google is ontworpen".

Saillant detail is dat de video op internet terecht gekomen lijkt na een hack bij het bedrijfje Slinky.Me, dat onder meer in opdracht van Google werkt en geleid wordt door een naar eigen zeggen ex-werknemer van Google, Victor Koch. De feiten dat de oorspronkelijke video snel verwijderd is van YouTube en Victor Koch een publieke verontschuldiging voor het lek geeft geplaatst op zijn Google+ account zijn een indicatie dat het hier om meer gaat dan een stukje creativiteit van een Google-fan - maar we zullen vermoedelijk minimaal tot Google I/O moeten wachten om de waarheid te achterhalen.

Ondertussen kan je hieronder een kopie van de video bekijken:

Op deze plaats stond content van een externe website, deze is verwijderd om ongewenste tracking-mogelijkheden te voorkomen.

Bron: TechCrunch

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*