Seagate stopt productie 7200 tpm mobiele harde schijven

Door , bron: Xbitlabs


De fabrikant Seagate, een van 's werelds grootste harddisk fabrikanten, is van plan om te stoppen met het produceren van mobiele harde schijven met een toerental van 7200 tpm (toeren per minuut). De reden hiervoor zou zijn dat er op het moment in het mainstream segment een verschuiving zou hebben plaatsgevonden: de consument zou nu een hybride-harde schijven - die uit zowel een SSD als een HDD bestaan - prefereren boven de vertrouwde 'normale' harde schijf. Seagate blijft echter wel harde schijven met 5200 tpm produceren voor budget laptops.

Harde schijven met een toerental van 7200 tpm bieden hogere prestaties vergeleken met 5200 tpm varianten, maar zijn nog steeds een stuk langzamer dan SSD's of hybride-combinaties. Het gevolg hiervan zou zijn dat consumenten die hoge prestaties of een langere accuuur verlangen, een laptop met SSD zouden kiezen. Consumenten die een grotere capaciteit willen of minder budget hebben, zouden een laptop met een reguliere harddisk kopen en weinig geven om het prestatieverschil tussen 5200 tpm en 7200 tpm harde schijven.

Seagate gaat zich zodoende vanaf nu met name richten op solid-state hybrid drives (SSHD's). De fabrikant heeft te kennen gegeven mobiele harde schijven met een toerental van 7200 tpm tot het einde van 2013 te fabriceren.

Seagate gaat zich vanaf nu vooral richten op solid-state hybrid drives (SSHD's)


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken vier producten

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*