Adata komt met nieuwe server SSD's

1 reactie

Adata heeft de SX1000L server SSD voorgesteld. Een SSD die ontworpen is voor betrouwbaarheid en geleverd wordt in een standaard 2,5-inch behuizing. De specificaties van de SSD leren ons dat er gebruikgemaakt is van een LSI SandForce SF-2281 controller en dat de SSD uitgerust is met MLC-geheugen met ‘enhanced NAND Sorting methodology’. Dat zou volgens Adata de prestaties en betrouwbaarheid moeten verhogen. Het exacte type en het productieproces waarin de geheugenchips zijn geproduceerd wordt echter niet duidelijk uit de informatie die het bedrijf ter beschikking heeft gesteld.

De Adata SX1000L.

De prestaties kunnnen we wel teruglezen, de leessnelheid zou op 560 MByte/s liggen en schrijven zou mogelijk zijn met een snelheid van 340 MByte/s. Kijk en we niet naar de pure megabytes, maar naar de IOP's dan belooft Adata bij 4K random een leessnelheid van 73.000 en een schrijfsnelheid van 45.000 IOPs. Om de betrouwbaarheid te onderstrepen spreekt Adata over een MTBF van 1,5 miljoen uur, oftewel ruim 171 jaar. De schijven krijgen van de fabrikant zelf een garantie van vijf jaar mee.

De Adata S1000L komt in zowel een 100 GB als een 200 GB variant op de markt, een prijs voor de nieuwe SSD’s is vooralsnog niet bekend.

Bron: ADATA

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*