iPhone wordt voor € 11,7 miljoen versierd door juwelier

20 reacties

Voor de rijken der aarde kan het soms best lastig zijn om jezelf nog te onderscheiden met standaard consumentenelektronica. Wie ruim in de slappe was zit en een originele smartphone wil hebben kan echter altijd nog langs de Britse juwelier Stuart Hughes. Hughes heeft in opdracht van een rijke Chinese zakenman diens Apple iPhone 5 omgebouwd naar de unieke "iPhone 5 Black Diamond" editie. 

De iPhone 5 kreeg een nieuwe cover van massief goud die vervolgens met de hand werd bewerkt. De 'home button' werd vervangen door een zeldzame zwarte diamond van 26 karaat. Ook de zijkant werd onderhanden genomen door 600 witte diamanten in te leggen en het Apple logo werd nagemaakt met 53 diamanten. In totaal werd hierdoor 135 gram  aan zuiver 24 karaat goud toegevoegd en werd het scherm bedekt met saffier. De totale kosten worden ongeveer op € 11,67 miljoen geraamd, waarmee het nu de duurste smartphone ter wereld is. 

Wie een zeldzame hoes wil door iets minder uit te geven kan ook opteren voor een gouden versie met 128 gram aan 18 karaat goud voor ongeveer € 25.800. Overigens biedt Hughes ook voor diverse andere fabrikanten van smartphones speciale gouden of diamanten hoesjes aan en kunnen ook laptops, iPads, auto's en jachten worden probleemloos voorzien van een laag edelmetaal. 

Bronnen: hartware.net, Stuart Hughes

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*