Steiger Dynamics schept hoge verwachtingen met Leet-behuizing

15 reacties

De Amerikaanse systeembouwer Steiger Dynamics schept hoge verwachting door een aluminium behuizing met de naam Leet te introduceren. De verwijzing naar de 'elite' status van de kast zit hem volgens de fabrikant onder meer in de bouwkwaliteit van het product. Zo heeft de behuizing een dikte van 5 mm, is het oppervlak met de hand geborsteld en is er voorop een Samsung touch-display terug te vinden dat als secundair, interactief schermpje fungeert.

Ondanks de afmetingen van 22 x 43,5 x 39 cm, is de Leet-behuizing geschikt voor moederborden met een form factor tot en met E-ATX. Er is bovendien plaats voor één 5,25-inch station, vier 3,5-inch schijven en drie SSD's. Omdat er boven het processorsocket weinig speling is, raadt Steiger Dynamics waterkoeling aan, dat desgewenst met de behuizing aangeschaft kan worden. Er passen twee radiators, waarvan een 240 mm groot mag zijn, en de ander 120 mm. Verder kunnen er volgens de specificaties drie dual-slot videokaarten geplaatst worden, elk met een maximale lengte van 28 cm.

Standaard ingebegrepen bij de Leet-behuizing is een Soundgraph FingerVU 700M touch-display, dat door Samsung geproduceerd wordt en een resolutie van 800 x 480 pixels biedt. Dit schermpje wordt intern via USB2.0 aangesloten, waarbij een DisplayLink-chipset voor de communicatie zorgt. Het schermpje, die overigens 7-inch in de diagonaal meet, kan zodoende als secundaire 'monitor' gebruikt worden, en biedt tevens de mogelijkheid om een selectie van apps weer te geven.

Via de website van Steiger Dynamics is de Leet-behuizing verder van de nodige extra opties te voorzien, waaronder aangepaste logo's, een Seasonic voedin en waterkoelingcomponenten van eigen makelij, Corsair of Swiftech. De startprijs bedraagt $798 USD, exclusief verzendkosten, voor zowel de zilveren als zwarte uitvoering. Daar staat tegenover dat de systeembouwer wel wereldwijd verzendt.

Bron: Steiger Dynamics

« Vorig bericht Volgend bericht »
0