ASUS' dual-band WiFi-extender integreert analoge audiostreaming

6 reacties

ASUS breidt vandaag zijn assortiment uit met de Wireless N600 extender voor draadloze netwerken, die het bereik van zowel de 2,4 GHz als de minder drukke 5 GHz frequentieband kan vergroten. De WiFi-extender kan snelheden tot 300 Mbit/s aan en komt met een aardige extra feature: een 3,5 mm jackconnector die het mogelijk maakt om vanaf een willekeurig apparaat draadloos muziek naar een analoge speakerset te streamen.

De N600, die ook wel door het leven gaat als de RP-N53, biedt ondersteuning aan de 802.11a, -b, -g en -n standaarden, waardoor het apparaat tegelijkertijd overweg kan met de 2,4 en 5 GHz frequenties. Op elke frequentieband is een doorvoersnelheid van 300 Mbit/s mogelijk - ASUS spreekt dan ook wel van een totale snelheid van 600 Mbit/s. Het apparaatje heeft afmetingen van 4,5 x 3,1 x 8,5 cm en beschikt over twee MIMO-antennes om het bereik van een reeds bestaand netwerksignaal te vergroten. De extender wordt met webgebaseerde configuratiesoftware gebundeld en kan ook in een handomdraai via WPS ingesteld worden.

Zoals gezegd is een aardige feature de 3,5 mm audioconnector, die naast de netwerkaansluiting is gepositioneerd. De RP-N53 kan daarmee gestreamde audio rechtstreeks naar bijvoorbeeld een luidsprekerset of versterker sturen. De WiFi-extender beschikt verder over twee led-lampjes die de signaalsterkte van respectievelijk de 2,4 en 5 GHz band aangeven. Dankzij een geïntegreerde touchsensor kun je deze ledjes met een vingeraanraking aan- en uitzetten.

Getuige onze prijsvergelijker zal ASUS' RP-N53 draadloze extender binnen enkele weken leverbaar moeten, met een vanafprijs die momenteel €72 bedraagt.

Bron: ASUS


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Asus RP-N53

Asus RP-N53

  • 802.11n
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0