AOC, ASUS, Tones.be & Hardware.Info 120Hz Event

59 reacties

Standaardbeeldschermen geven 60 beelden per seconde weer, maar fervente gamers zweren bij een 120Hz monitor. Responstijdmetingen laten geen verschil zien tussen de twee soorten, maar dat wil niet zeggen dat er geen verschil is. Alleen, hoe stel je dat vast? Daarvoor hebben AOC en Hardware.Info, in samenwerking met ASUS en Tones.be een oplossing bedacht. 29 juni 2013 staat alles klaar om het definitieve antwoord te geven op de vraag: is gamen op 120Hz beter? Het enige wat we nog nodig hebben, ben jij!


Ja, je leest het goed: op 29 juni 2013 heb je de unieke gelegenheid om deel te nemen aan een redactionele productie van Hardware.Info, ten einde voor eens en altijd de voordelen van 120 Hz gaming in beeld te brengen. Om daar achter te komen, hebben we een locatie centraal in het land geboekt, waar we een twaalftal zware game machines gaan neerzetten, samengesteld door de experts van Tones.be. Hoe zwaar? De gebruikte videokaarten zijn ASUS GeForce Titans. De processors zijn zo snel, dat ze nu nog niet eens te koop zijn.

Alle systemen zijn aangesloten op een AOC g2460Pqu 120Hz monitor. Zes hiervan worden aangestuurd met 60 Hz, zes met 120 Hz. Welke zijn welke? Dat moet jij als het goed is kunnen merken! Als het jou ook leuk lijkt om zelf te ervaren wat het verschil is - en of je een verschil merkt - lees dan vooral verder!

AOC g2460Pqu
AOC g2460Pqu 120Hz monitor

120 Hz Event - 29 juni 2013

Op 29 juni 2013 stellen we in ieder geval 50 lezers van Hardware.Info in de gelegenheid om te komen gamen om het verschil tussen 60 en 120 Hz vast te stellen. Hiertoe hebben we van 10 tot 17 uur een locatie gereserveerd in Utrecht. Aldaar krijgt iedere deelnemer een uur de gelegenheid om te gamen: een half uur op een systeem met 60 Hz verversingsfrequentie en een half uur op een systeem met 120 Hz. Na afloop wordt gevraagd naar je ervaringen, in de vorm van een korte vragenlijst. Die invullen is de enige verplichting om deel te nemen aan het event.

De game die we hebben gekozen voor dit event is Call of Duty: Black Ops 2. Een wat oudere game, die dus moeiteloos in de hoogste kwaliteitsinstellingen op full hd gespeeld kan worden met een framerate boven de 120 fps.

Er zijn 12 plaatsen waarop tegelijk kan worden gegamed, dus we zullen een schema opstellen met een zo optimaal mogelijke verdeling over de dag. Je kan aangeven of je de voorkeur hebt om 's ochtends of 's middags te komen, maar als je wilt kan je ook de hele dag aanwezig zijn. Er zullen demo's zijn van enige van de deelnemende bedrijven en er zullen de nodige medewerkers van Hardware.Info aanwezig zijn.

Niet onbelangrijk: voor lunch is gezorgd.

Aan het einde van de dag geven we zes van de twaalf AOC g2460Pqu beeldschermen (gemiddelde prijs in onze Prijsvergelijker: zo'n 375 euro) weg. Drie gaan naar de winnaars van de dag, drie worden verloot onder de overige aanwezigen.

Meedoen?

Wat moet je doen om mee te doen? Heel eenvoudig, stuur een mail naar 120hz-actie@hardware.info met daarin de volgende gegevens. Deze worden uitsluitend gebruikt voor het organiseren van dit event en daarna vernietigd.

 • Forumnaam (accountnaam Hardware.Info / HWI Connect)
 • Echte naam
 • E-mail adres
 • Woonplaats
 • Telefoonnummer waarop je bereikbaar bent op 29 juni tussen 10:00 en 17:00 en in de week voorafgaand aan het event
 • Een korte beschrijving van waarom jij absoluut niet mag ontbreken op dit event - dat kan alles zijn van 'ik heb nog nooit een 120 Hz scherm gezien' tot 'ik speel professioneel games' tot 'ik wil graag een scherm winnen'. Hoe beter je verhaal, hoe groter je kans.
 • Voorkeur voor ochtend/middag/hele dag

Stuur je mail uiterlijk 22 juni 2013 vóór 23:59 op. Inzendingen na die datum dingen alleen mee indien er nog plaats beschikbaar is.

Na 22 juni nemen we contact met je op om je te informeren of je in de ochtend of middag bent ingedeeld om te gamen - nogmaals, als je de hele dag aanwezig wilt zijn, mag dat ook. We zullen proberen de indeling zo eerlijk mogelijk te doen en mensen die van verder moeten komen niet vroeg in de ochtend indelen. Mocht het niet anders uitkomen, dan zullen we het laten weten als er reserves beschikbaar zijn, indien je het niet redt om tijdig aanwezig te zijn.

Voor deze actie gelden verder de standaard actievoorwaarden van Hardware.Info, voor zover van toepassing.

Het 120 Hz event is mede mogelijk gemaakt door AOC, ASUS en Tones.be.

AOC ASUS Tones.be

1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
AOC G2460Pqu

AOC G2460Pqu

 • 24 inch
 • 92 ppi
 • 144 Hz
 • HDMI
 • DisplayPort
 • 1 ms
 • 350 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
« Vorig bericht Volgend bericht »
0