ECS kondigt tien H81-, H87- en Z87-moederborden aan

4 reacties

ECS heeft als een van de eerste fabrikanten officieel zijn moederborden voor de vierde generatie Core i-processors, ook wel beter bekend onder de codenaam Haswell, aangekondigd. De Taiwanese firma brengt in ieder geval tien verschillende exemplaren uit, die onderverdeeld worden in de Essentials en Deluxe series. Daarnaast komt er ook nog een luxe Pro-reeks, maar de precieze modellen die daarbinnen gepositioneerd worden, blijven vooralsnog geheim.

Binnen de Essentials-serie verschijnen in eerste instantie drie borden op basis van de Intel B85 chipset, en twee met de H81 chipset. Deze moederborden zijn volgens de fabrikant bestemd voor algemeen gebruik en multimediatoepassingen. Concrete specificaties worden vooralsnog vermeld, maar de verschillen lijken volgens de miniatuur-productfoto's voornamelijk herleid te kunnen worden tot de uitbreidingsslots en aansluitmogelijkheden. ECS praat in grote lijnen wel over de features van zijn 8-serie moederborden, die onder meer SATA 6 Gbit/s, PCI-Express 3.0, USB3.0 en Thunderbolt beslaan.

In het Deluxe-segment zijn de overige vijf moederborden terug te vinden, waarvan één gebaseerd rondom de Intel Z87 chipset, en vier op de H87 chipset. De voornaamste verschillen tussen deze twee chipsets zijn dat de Z87-variant een meer flexibele ondersteuning voor multi-GPU-configuraties biedt en tevens diverse optimalisaties voor SSD's (codenaam Lake Tiny) omvat. Daarentegen heeft de H87 chipset Intels Small Business Advantage aan boord, dat in de overige 8-serie uitvoeringen ontbreekt. De vijf Deluxe moederborden zijn overigens bedoeld voor SoHo-toepassingen en multimediasystemen.

De vooralsnog 'lege' Pro-productlijn zal de meest luxe moederborden van ECS gaan omvatten. Wat betreft doelgroep spreekt de fabrikant over grafische professionals, CAD-toepassingen en videobewerking. Vermoedelijk zullen hierbinnen ook de borden gepositioneerd worden die het meest interessant zijn voor gamers. Deze producten zullen nog in het tweede kwartaal uit de doeken gedaan worden. ECS rust al zijn 8-serie moederborden verder uit met een groot scala aan technologieën, waarvan je hier een uitgebreid overzicht kunt terugvinden.

Over de concrete prijzen en verkrijgbaarheid zijn momenteel nog geen details bekendgemaakt.

Bron: ECS

« Vorig bericht Volgend bericht »
0