Futuremark kondigt PCMark 8 aan inclusief accutest

1 reactie

Futuremark heeft PCMark 8 aangekondigd. PCMark 8 bouwt voort op zijn voorgangers en biedt diverse benchmarks voor PC's. Het softwarepakket is geschikt voor Windows 7 en 8 en bevat benchmarks om verschillende computerscenario's te testen voor thuisgebruikers en zakelijke of professionele gebruikers. Bij elke test worden een aantal taken gesimuleerd waaronder browsen, typen, foto- en videobewerking, transcoderen van mediabestanden, videochatten en gamen. PCMark 8 heeft ook nieuwe tests voor SSD's en hybride schijven. 

Geheel nieuw is de mogelijkheid om ook accu's te testen om een nauwkeurige inschatting te maken van de werktijd op een accu. Hiervoor biedt PCMark 8 ook de optie om externe meetapparatuur aan te sluiten om het energiegebruik te meten. Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om standaard applicaties te testen. 

PCMark 8 is ontwikkeld in samenwerking met Acer, AMD, Condusiv Technologies, Dell, HGST, HP, Intel, Microsoft, Nvidia, Samsung, SanDisk, Seagate en Western Digital. PCMark 8 zal verkrijgbaar zijn in verschillende varianten variërend van een gratis Basic Edition tot en met de Professional Edition waar alle functies zijn ingeschakeld. 

PCMark 8 zal vanaf eind juni worden gelanceerd. 

Bron: Futuremark

« Vorig bericht Volgend bericht »
0