Website MSI misbruikt om virus te verspreiden

32 reacties

Ondanks dat we ons bij Hardware.Info voornamelijk bezig houden met de geproduceerde producten van de verschillende hardwarebedrijven is het soms ook interessant om overig nieuws van deze bedrijven naar buiten te brengen. In dit geval gaat het om MSI waarvan afgelopen week naar buiten kwam dat er een beveiligingslek in de website zat.

Het blijkt namelijk dat de website van MSI geïnfecteerd was met de RedKit exploit-kit, deze infecteert bezoekers met de Citadel-malware als er geen veilige Java-versie gebruikt wordt. De Citadel-malware is een Trojaans virus en speciaal gemaakt om geld van online bankrekeningen te halen. Zowel de RedKit exploit als het Citadel virus werden maar door zeer weinig virusscanners gedetecteerd. Hiernaast lijkt het niet de eerste keer te zijn dat MSI problemen heeft met betrekking tot zijn website. Google geeft aan dat er in de afgelopen drie maanden vier keer verdachte activiteiten zijn geweest via de website van MSI en in mei werden nog de gegevens van 50.000 klanten gestolen.

Het is te hopen dat MSI in de toekomst de beveiliging van de website beter op orde krijgt, door beveiligingsexperts wordt ondertussen steeds meer getwijfeld over de competentie van MSI om gegevens veilig te houden.

De website van MSI besmet met Trojan Horse virus

Bron: Security.nl

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*