Ballmer: 'We hebben te veel Surface RT-tablets laten maken'

Door , bron: TheVerge


Steve Ballmer, CEO van Microsoft, heeft toegegeven dat het bedrijf te veel Surface-tablets heeft laten maken. Bovendien zouden er minder Windows-apparaten verkocht worden dan verwacht. Dit liet Ballmer weten tijdens een interne bijeenkomst.

Microsoft heeft 900 miljoen USD aan afschrijving verloren, door onder andere te grote voorraden van de Surface RT-tablet. De fabrikant had al eerder de prijzen van de Surface RT-tablets verlaagd om de verkopen te verbeteren, maar blijkbaar mocht dit niet baten. Ballmer liet weten dat men Instagram beschikbaar wil krijgen voor Windows Phone en dat er gewerkt wordt aan een nieuwe generatie Surface-tablet. Deze nieuwe generatie zou beschikken over een Qualcomm Snapdragon 800-processor.

Ook als het gaat om de totale verkopen van alle Windows-apparaten is Ballmer ontevreden. Er zouden minder smartphones, tablets en PC's verkocht worden, dan verwacht. Dit zou mede komen doordat er bij introductie van Windows 8 te weinig apparaten in de winkels lagen. Microsoft richt zich nu vooral op de back-to-school periode en de vakanties, op die manier wil men zorgen dat er tijdens die periodes genoeg Windows 8.1-apparaten in de winkels zullen liggen. 

Steve Ballmer, CEO van Microsoft


Vergelijken

In dit nieuwsbericht besproken vier producten

Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*