En dit is 'm: de AMD Radeon R9-290X

49 reacties

AMD staat op het punt om tijdens haar GPU14 Tech Days evenement haar nieuwste generatie Radeon-videokaarten te introduceren. Op de officiële specificaties moeten we nog even wachten, maar aan het begin van de presentaties kunnen we je wel alvast foto's tonen van het nieuwe topmodel, de AMD Radeon R9-290X. Deze naam, die al eerder was uitgelekt, is inmiddels bevestigd.

De getoonde kaart bevat een enerzijds traditionele, maar wel modern vormgegeven koeler. De kaart is overduidelijk nog een prototype: zo bevat de kaart nog geen kloppende Crossfire-connectors, tenzij AMD gaat aankondigen dat er wat gaat veranderen bij de Crossfire-verbindingen. De kaart heeft een 6-pin en 8-pin stroomconnector. Aan de voorzijde vinden we twee maal DVI, HDMI en DisplayPort, zoals we dat gewend zijn van moderne videokaarten.

Wie de introductie van de nieuwe AMD videokaarten live wil volgen kan dat doen via YouTube. De presentatie die gestreamed wordt begint nu (21:00 Nederlandse tijd) en zal maximaal twee uur duren. Uiteraard doen we achteraf uitgebreid verslag op de site.

UPDATE (21:17): Zoals menigeen al gezien heeft ligt de live stream er uit. AMD heeft zojuist omgeroepen dat men met YouTube aan de telefoon hangt om een en ander op te lossen. Ons in de zaal is gevraagd nog 30 à 45 minuten geduld te hebben.

UPDATE (21:37): De live-stream is verhuisd naar deze URL. Maar ook dat lijkt nog niet helemaal vlekkeloos te werken.

UPDATE (21:42): AMD heeft aangekondigd dat de presentaties nu om 22:00 Nederlandse tijd beginnen.

« Vorig bericht Volgend bericht »
0
*