Waterblokken GTX Titan en GTX 780 incompatibel met GTX 780 Ti

Door , bron: EK


Nvidia heeft gisteren de GeForce GTX 780 Ti gelanceerd. Nadat AMD zijn nieuwe line-up had gelanceerd, was het voor Nvidia toch zweten geblazen. De nieuwe R9 290X was namelijk kijkend naar de prestaties een zeer goede koop te noemen. Het is daarom niet zo vreemd dat Nvidia de prestatiekroon wilde behouden en AMD's sneltste wilde verslaan. Hoewel zowel de GTX 780, als GTX Titan en de GTX 780 Ti gebruik maken van dezelfde GK110 GPU, zijn de PCB's niet identiek. Dit zorgt ervoor dat waterblokken die voor de GTX 780 of de GTX Titan ontworpen zijn, niet gebruikt kunnen worden met de nieuwste grafische kaart van Nvidia.

Om dit probleem op te lossen komt de fabrikant EK met een vernieuwd waterblok speciaal voor de high-end GTX 780 Ti: de EK-FC780 GTX Ti. Dit waterblok zal dezelfde varianten kennen, als we reeds terugzagen bij het waterblok voor de GTX Titan. Dit betekent aparte nikkel- en acetal-varianten, maar ook een waterblok dat allebei combineert (nikkel en acetal). Voor de liefhebbers van het CSQ-design, dat gekenmerkt wordt door de rondjes, is er ook een nikkel-variant die gebruik maakt van dit ontwerp. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we ook een waterblok verwachten die een koperen basis combineert met plexiglas.

Het is op het moment van schrijven onbekend hoeveel de waterblokken gaan kosten en wanneer we ze kunnen verwachten. Om problemen te ontwijken, adviseert EK om de EK Cooling Configurator te gebruiken, voordat er op aanschaf wordt overgegaan.

De drie videokaarten vergeleken (via: Videocardz)


Vandaag in het nieuws

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*